Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 23 juni 2015

Euro Challenge

Het is een hele uitdaging om tijdig voldoende budget bij elkaar te krijgen zodat deelname aan het EuroChallenge toernooi mogelijk is.


Inmiddels is er (op het Donar-gastenboek) een poll of Donar er wel goed aan doet om te willen meedoen aan dit toernooi.


Argumenten tegen deelname:
- kosten
- kans op een goed sportief resultaat


Argumenten voor deelname:
- interesse van spelers
- interesse van sponsoren
- interesse van publiek
- kosten worden betaald uit extra budget
- Shoeters haalde vorig seizoen de 2e ronde, speelde (qua uitslagen) redelijke wedstrijden


Waarom zouden we denken dat we niet mee moeten doen? Om (Nederlandse) toppers te kunnen contracteren is het (denk ik!) juist van belang om wel mee te doen aan een Europese bekercompetitie (de club heeft de ambitie reeds uitgesproken).


Spelers die in de voorlopige selectie van het Nederlands team zitten, en dus mogelijk gaan spelen op het EK, willen juist graag op een internationaal podium hun kwaliteiten tonen én meten. Leon Williams (vertrekt bij Landstede basketball Zwolle), Sean Cunningham, Thomas Koenis ... en ook spelers die niet in de voorlopige selectie zitten maar die in de toekomst wél op een toernooi actief willen zijn (Dexter Hope, Stefan Mladenovic en een speler die de afgelopen weken uitkwam in het B-team, en dus mogelijk niet naar het EK gaat, ondanks dat hij wél tot de voorlopige selectie behoort: Yannick Franke) zullen mogelijk overtuigd raken om een contract te tekenen bij Donar als de club meedoet aan de EuroChallenge.


Om, net als Shoeters Den Bosch, een sterke Nederlandse kern te vormen is het mijns inziens van belang om dus wél te gaan voor de EuroChallenge. Laten we de uitdaging vooral wel aangaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten