Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 4 juni 2015

Skelin?

Donar-fan Jan Weeber meldt op zijn Facebook-pagina dat volgens een gerucht (van Gideon van der Hijden?) Ivica Skelin niet terugkeert als coach van Donar. De Groninger basketballclub is al bezig met de zoektocht naar een opvolger.


Kandidaten? Marco van den Berg (Kampioen met Donar in het seizoen 2009/2010, bekerwinnaar met Donar + verliezend finalist in het seizoen 2010/2011.), Toon van Helfteren, Erik Braal (Haalde met Giants Bergen op Zoom en Aris Leeuwarden de finale van de play-offs: verloor daarin van Donar (met Giants) en Leiden (met Aris).), Jean-Marc Jaumin (Stond, op het moment dat de club failliet ging, 3e met Den Helder Kings. Haalde met deze club in het seizoen 2013/2014 de halve finale van de play-offs.), Hein-Gerd Triemstra, Ferry Steenmetz, Hans Nieboer (Twee seizoenen op rij kampioen van de promotie divisie met Groene Uilen.), Tom Simpson, René Spandauw (De afgelopen jaren coach van de vrouwen van Saarlouis Royals. Won met de Royals in de voorbije jaren het landskampioenschap en de nationale beker van Duitsland.) en Anjo Mekel (De afgelopen twee seizoenen de assistent-coach van Donar.).


Is dit al het moment waarop Van den Berg wil terugkeren als coach, en dan nog wel van Donar? Of wil hij zijn aandacht volledig blijven richten op het rtc Noord?


Durft Donar het risico aan om weer te kiezen voor een rookie (Triemstra)/ In hoeverre heeft de club vertrouwen in Steenmetz, Nieboer, Spandauw?


Heeft Braal een doorlopend contract? Zo ja, hoeveel moet er dan worden betaald om dit contract af te kopen? En is Donar bereid om dat (als er een afkoopsom wordt gevraagd) te betalen?
Persoonlijk zou ik niet kiezen voor Van Helfteren, Jaumin, Steenmetz, Simpson.
Mijn voorkeur gaat uit naar een duo Erik Braal en Anjo Mekel.


Een duo bestaande uit ervaren coaches. De assistent heeft weliswaar geen ervaring als hoofdcoach in de mannen eredivisie maar hij brengt in mijn ogen weer andere nuttige zaken: kent de club, kent de "jeugd" (under 24), is een Groninger.


Met deze mannen blijft de focus liggen op 'verdedigen' maar zal er, zo verwacht ik, ook een klimaat zijn waarin jonge spelers (Bouwknecht, Veenstra) zich kunnen blijven ontwikkelen. Zie het dan ook eerder gebeuren dat er een grote, sterke Nederlandse kern wordt gevormd. Wat dat betreft hoop ik op Bekkering, Cunningham, Koenis, Mladenovic, Lietmeijer, Williams en nieuwe Nederlander (als hij zijn examen heeft gehaald) Jason Dourisseau.


Een terugkeer van buitenlandse spelers? Dan zijn voor mij Clark en Wright favoriet.


Wellicht een nieuwe buitenlander?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten