Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 5 juni 2015

Businessplan

De DBL (Dutch basketball league) werkt aan een commercieelplan. Ze willen het product "basketball in de Nederlandse mannen eredivisie" beter verkopen. Lees dit bericht.


Goed idee! Maar de voorstellen van Paulien van den Heuvel (net met pensioen gegaan) gaan toch echt voorbij aan de essentie.


De competitie is op dit moment niet aantrekkelijk vanwege het niveau (minder kwaliteit in de top dan vroeger én vooral te grote niveauverschillen tussen de top (4) en de rest), de uitstraling van de sporthallen waar gespeeld wordt (nog niet eens voor de media maar wel voor publiek en sponsoren) én de arbitrage.


Dat laatste zit 'm niet in een gebrek aan spelregelkennis maar in gebrek aan consequente leiding en een zeer negatieve houding van de scheidsrechters. Ze lijken zich voortdurend te moeten laten zien. Hun optreden komt zelfs corrupt over.


Als men dát nou eerst eens verbetert! Maar dat zal wel niet gebeuren. De FEB ziet niet in dat het hokje in Leiden totaal ongeschikt is om nog te gebruiken. Men zal dan ook een verbod moeten uitspreken om dit krot nog als speellocatie te gebruiken.


Verder dient men wangedrag van fans (coaches bekogelen met bier, het omschoppen van reclameborden en overduidelijk bedreigen van scheidsrechters) te gaan bestraffen met reglementaire nederlagen (bij herhaling tijdens de play-offs de serie verklaren als verloren door de club waarvan fans zich misdragen hebben) gekoppeld aan forse geldboetes (minimaal € 100 000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten