Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 19 juni 2015

Cunningham & Koenis

Het vormen van een grote, sterke Nederlandse kern vind ik het belangrijkte. 2, 3 of wellicht 4 USA-spelers als aanvulling vinden kan eind juli, begin augustus ook nog wel. Als ze er medio september maar zijn!


De definitieve selectie (12 spelers) van het nationale team van Nederland is nog niet bekend. Sean Cunningham en Thomas Koenis zitten in de voorselectie. (In deze voorlopige selectie overigens ook speler van het Nederlands B-team Yannick Franke.) Kort geleden werd een 15e speler aan de voorlopige selectie toegevoegd: Jason Dourisseau!


Wanneer deze spelers de uiteindelijke selectie halen, en dus gaan spelen op het EK, dan is er kans op een beter contract. Wellicht in het buitenland. Waar bijvoorbeeld Leon Williams op hoopt.


Als er een buitenlandse club komt voor zo'n speler, zegt een doorlopend contract (Arvin Slagter) dan nog wat? Ik denk het niet.


Nederlanders die niet in de voorlopige selectie zitten: Maarten Bouwknecht (speler van Nederlands B-team), Stefan Mladenovic, Ross Bekkering.


En spelers van andere Nederlandse clubs dan wel die momenteel zonder club zitten: Valentijn Lietmeijer (ex-Zwolle, Nederlands B-team), Jeroen van der List (weg bij b.s. Leiden?), Nikki Hulzebos (ex-Zwolle, stopt mogelijk met eredivisie basketball), Bas Veenstra (Nederlands team under 20).


Donar zou hier een mooie groep Nederlandse spelers van kunnen maken! Bekkering, Bouwknecht, Cunningham, Dourisseau, Koenis, Lietmeijer, van der List, Mladenovic, Veenstra en Williams .... aanvullen met Billy Clark en DeJuan Wright en er staat denk ik een leuke selectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten