Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 9 juni 2015

Geruchten 2

Maarten Bouwknecht heeft, volgens geruchten (zo meldt Eric Boorsma op zijn site www.ericboorsma.nl), meerdere gesprekken gevoerd met Landstede basketball Zwolle.


Volgens Gideon van der Hijden heeft de jonge guard met alle clubs van de mannen eredivisie gesprekken gevoerd.


Aangenomen dat Landstede basketball op dit moment de meest concrete kandidaat is om Bouwknecht te contracteren, hoe onlogisch is dat?


In mijn ogen is dat niet onlogisch maar juist begrijpelijk. Leon Williams (Nederlands international) vertrekt bij Landstede basketball. De toekomst van J.T. Tiller als speler van de Zwolse club is mij niet bekend.


En ... Donar kiest mogelijk weer voor een buitenlandse speler als startende point-guard. Plus dat Sean Cunningham wellicht in het nieuwe seizoen wél weer in de basis staat (vanwege de kwaliteit van de reserves). Maarten Bouwknecht wil mogelijk (en dat zou mij niet verbazen) in het nieuwe seizoen net zo veel speeltijd als tijdens het afgelopen seizoen.


Hij is een jonge speler met potentie (aangezien hij ouder is dan 18 jaar mag hij geen talent meer worden genoemd), die volop de kans moet hebben om zich te ontwikkelen, zijn aanleg te ontplooien.


Wat een wrang idee dat Landstede basketball in het seizoen 2015/2016 wellicht met twee Groningse jonge mannen in de basis meedoet in de DBL: Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer. Het contract van Valentijn Lietmeijer is weliswaar afgelopen aan het einde van het afgelopen seizoen maar, misschien dat Landstede en Lietmeijer een nieuwe verbintenis met elkaar aan gaan?


Ik zou het erg jammer vinden! Het is voor de club belangrijk dat er sprake is van continuïteit in de spelersgroep. Nederlanders zorgen daar in de grootste mate voor. Als het dan ook nog Nederlanders zijn afkomstig uit je eigen jeugdopleiding, dan is dat ook nog eens bevorderlijk voor de binding met het supporterslegioen. Local heroes doen het goed bij het publiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten