Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 6 juni 2015

Landslake Lions vs Orange Lions 2

De B - ploeg van Nederland speelde vandaag (in Landsmeer) een oefenwedstrijd tegen de Landslake Lions. In de thuisploeg Reggie Keely (ex Den Helder Kings en ex (afgelopen seizoen) Apollo Amsterdam).


Keely schoot zo'n beetje uit alle standen raak. Nick Oudendag had regelmatig geen oplossing voor de problemen waar Keely hem voor stelde. Oudendag speelde overigens verder een verdienstelijke wedstrijd.


In de voorlopige selectie (van 14 spelers, waarvan er nog 2 afvallen) is Oudendag niet opgenomen. Wél geselecteerd: Yannick Franke. De guard/forward van, tenminste afgelopen seizoen, Rotterdam basketball college was een van de andere spelers die naar behoren presteerde.


Wie ook een goede prestatie leverde was Maarten Bouwknecht. Hij maakte zijn debuut in oranje, al is dit dan niet het A - team. En, is dit ook geen interland. Waarschijnlijk wordt het niet eens als officiële wedstrijd beschouwd. (Niet dat ik verwacht dat Bouwknecht overweegt om voor een ander land dan Nederland te spelen.)


Dit Nederlands B - team won de wedstrijd met 77 - 87.


Ik verwacht niet dat bondscoach Van Helfteren tevreden is met het vertoonde spel. Als ploeg speelde oranje (mijns inziens) zeer matig. En individueel gezien stel ik dat de een (Jessey Voorn) niet op schot was, de ander (Dexter Hope) mogelijk zijn dag niet had. In deze ploeg ook een aantal spelers (Ivan Filipan, Bart Stolk, Akeel Eduardo, Jasper Wieling) die waarschijnlijk gewoon kwaliteit tekort komen.


Bouwknecht en Franke zullen hopelijk zorgen voor een mooie toekomst voor oranje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten