Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 13 oktober 2015

Collectieve kracht uiteindelijk beslissend (Donar vs Rotterdam [verslag])

Donar, vanavond thuis spelend tegen Rotterdam basketball, bleek uiteindelijk een betere ploeg te hebben (dat hadden veel toeschouwers ook wel verwacht!). Met name in het derde kwart (waarin de Groningers 30 punten maakten) bleek het klasseverschil.

Echter, de eerlijkheid gebied te zeggen dat de gasten in hun basisvijf twee guards én een small-forward hebben die in de wedstrijd van vanavond minimaal gelijkwaardig waren aan de startende guards en small-forward van Donar.

  1. Ken Brown maakte meer punten (19) dan Stefan Mladenovic (14) mede doordat de in Groningen getogen Mladenovic minstens drie driepuntspogingen (volgens de stats waren het er zelfs 4) op de ring zag belanden. Qua assists én rebounds was Stefan M. gevoelsmatig minstens zo goed als de Amerikaanse point-guard van Donar. De website basketballleague.nl meldt dat Brown zeven assists had en Mladenovic zes. Rebounds worden (nog) niet genoemd volgens deze site 5 (Brown) om 4 (Mladenovic). Toch speelde Stefan M. een verdienstelijke wedstrijd, was hij de 'floorleader' van Rotterdam, de distributeur (gaf veel passes die men omschrijft als de assists op de assist). Mladenovic is niet benaderd voor een van de point-guard posities. Donar koos voor Brown (starter) en Dexter Hope (back-up). 
  2. Will Sullivan is geen betere verdediger dan Michael Kok. Het puntentotaal van de Amerikaanse shooting-guard was minder dan dat van de Nederlandse shooting-guard van Rotterdam. Sullivan durft maar weinig te schieten terwijl hij is gehaald voor de rol van schutter. Zijn back-up (Yannick Franke) durft, ook onder druk, veel vaker een schot te nemen. 
  3. Ties Theeuwkens (small-forward) is een minder goede verdediger dan Jason Dourisseau (en ook dan diens back-up Yannick Franke) maar was aanvallend veel beter dan de co-aanvoerder van de Groningse trots. Ook Yannick Franke kwam niet tot het aantal punten van Theeuwkens.  

Onder de borden waren de Groningers de gasten over de gehele wedstrijd duidelijk de baas. Garrick Sherman was in de eerste helft nog niet zo gevaarlijk. Maar toen 'Wolverine' los was  ... Lucas Steijn (de beoogde opvolger van Thomas Koenis) viel vooral op door zijn 5 P's en onsportieve gedrag (ruzie zoeken met Ross Bekkering). Robert Krabbendam kwam in de wedstrijd nauwelijks voor.

A.s. zondag (18 oktober) speelt Donar thuis tegen Landstede basketball Zwolle. In deze wedstrijd zal de Groninger ploeg naar verwachting een hoger niveau moeten halen om de winstpunten in Groningen te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten