Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 6 oktober 2015

Twee dagen te laat (Donar vs Weert [verslag])

Donar boekte vanavond, dinsdag 6 oktober, een ruime zege op bs Weert. Maar het is een overwinning zonder ook maar enige waarde!

Aan het begin van de wedstrijd, waarin een 9 - 0 voorsprong werd gepakt, speelde Donar feller dan in de wedstrijd om de supercup ooit het geval is geweest. Máár ... wanneer op dát moment de inzet minder dan 50% was geweest dan nu het geval was, dan hadden we deze voorsprong óók behaald. Misschien duurde het dan 3 seconden langer voor die stand op het scorebord had gestaan maar je speelt een wedstrijd toch niet met het doel om binnen 4 seconden een 10 - 0 voorsprong te hebben.

40 punten minder maar wél de supercup winnen, zó had het in minder dan 3 dagen tijd moeten zijn! Dat dit niet het geval is moet de ploeg zich kwalijk nemen.

Voordeel: de supercup is de minst belangrijke prijs die je tijdens een seizoen kunt behalen. Qua importantie staat het landskampioenschap met afstand op nummer 1. Op heel grote achterstand komt de nationale beker. En nog eens heel ver daar achter volgt de supercup.

Respect voor het jarenlange bestaan van de basketball stars uit Weert maar ... de ploeg heeft qua sportieve kwaliteiten niets te zoeken in de Nederlandse eredivisie.

Merkwaardig vind ik het dat in de tweede helft Will Sullivan bijna niet meer heeft gespeeld. Blessure?

Een analyse van de spelers ....

Ken Brown: met 18 punten ogenschijnlijk een redelijke wedstrijd gespeeld maar dat vind ik geflatteerd. Okay, zijn steals waren leuk. Maar ... hij heeft diverse lay-ups kinderlijk eenvoudig gemist. Zijn passes waren lang niet allemaal even slim. Ogenschijnlijk had hij het opnieuw aan de stok met een tegenstander (Kenneth van Kempen).

Will Sullivan: nam opnieuw weinig pogingen om een driepunter te schieten. Toen hij daar mee begon werd er een persoonlijke fout op hem gemaakt. Van de drie vrije worpen wist hij er slechts een te benutten. De poging daarna slaagde.

Skip Samson: een verdienstelijke invalbeurt.

Dexter Hope: helaas voor hem geen punt maar speelde zeker wel een goede wedstrijd. Verdedigend was het solide. Gaf enkele fraaie assists.

Niek Nieboer: profiteerde van de kans die hij kreeg.

Yannick Franke: topscorer. Er werd een onsportieve fout op hem gemaakt. Dit betekende dus 2 vrije worpen gevolgd door balbezit voor Donar. Het leverde 5 punten op die allen werden gemaakt door Franke.

Jason Dourisseau: de co-aanvoerder speelde een betrouwbare rol.

Bas Veenstra: hij zag wat anderen deden, kwam van de bank en won menig duel.

Garrick Sherman: als hij eenmaal 100% fit is dan mogen we denk ik nog heel leuke wedstrijden van hem verwachten.

Ross Bekkering: werd goed aangespeeld en profiteerde daar goed van.

Chase Fieler: noteerde in de beginfase in slechts enkele minuten 10 punten. Hij is de '4' die we in aanvallend opzicht nodig hebben. Verdedigend zou ik het graag beter zien. Slecht is het niet maar tegen ploegen met meer kwaliteit is dit niet voldoende.

Erik Braal: een goede motivator (voor zover ik dat vanaf de tribune kan beoordelen!). Persoonlijk had ik er eerder voor gekozen om Sherman & Bekkering te vervangen door Veenstra & Fieler.

Zaterdagavond naar Leeuwarden (Michael Schuurs was vanavond in MartiniPlaza) voor de wedstrijd tegen Aris. Dinsdag 13 oktober krijgen we Rotterdam basketball college op bezoek. In deze ploeg speelt dit seizoen Stefan Mladenovic.

Ik hoop dat wij er in dit seizoen nog in slagen om, hoewel de club die ambitie niet heeft, Sean Cunningham nog aan de selectie toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten