Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 12 oktober 2015

De verloren zoon keert weer terug (Donar vs Rotterdam basketball [voorbeschouwing])

Hij speelde voor Donar (toen onder de naam Capitals) van de zomer van 2007 tot de zomer van 2009 (toen waren Pep Claros (2007-2008) en Marco van den Berg (2008-2009) de coaches) en vertrok vervolgens naar Rotterdam. Hier speelde hij 3 seizoenen (van medio 2009 tot medio 2012). Daarna kwam hij uit voor Den Helder Kings (2012-2013) en Magixx (Nijmegen/Wijchen; 2013-2014). Wegens een knieblessure kon hij tot 2015 niet spelen. In 2015 speelde hij weer in Groningen, en dat was opnieuw voor Donar. (Nu speelde de club ook officieel weer onder deze naam.) Omdat de club hem afgelopen zomer geen aanbod heeft gedaan, zocht hij zijn heil bij een andere club. Rotterdam basketball wilde hem wel (weer) hebben. Daar is hij een van de spelers uit het startende vijftal. Afgelopen wedstrijd speelde hij nog ruim 30 minuten: Stefan Mladenovic.

Morgenavond, in het kader van de wedstrijd Donar vs Rotterdam basketball, keert hij terug in Groningen. Ik hoop dat Donar volgend seizoen een budget heeft dat groot genoeg is om ook Mladenovic te contracteren. De club kiest nu voor een rotatie van 9 spelers (incidenteel komen de 10e & 11e man ook aan spelen toe). Stefan M. zou volgens het plan niet tot de groep van 9 spelers behoren, voor een 10e man is hij te duur (en te goed!).

Donar speelde tot nu toe 2 wedstrijden in het kader van de reguliere competitie gedurende dit (nog prille) seizoen: b.s. Weert thuis (122 - 57) en Aris Leeuwarden uit (65 - 73). Een overtuigende zege op een heel zwakke tegenstander gevolgd door een moeizame overwinning op een ploeg die vermoedelijk niet tot de top 4 van de competitie gaat behoren.

Of dit allemaal komt omdat men toch nog niet op elkaar ingespeeld is?!?

Garrick Sherman (enkel) en Ross Bekkering (lies) zijn (licht)geblesseerd. Waarschijnlijk zal Bekkering wel spelen tegen Rotterdam. Of Sherman ook gaat spelen is mij niet bekend.

Een van de spelers van Donar heeft een (zeer recent) verleden bij Rotterdam basketball: Yannick Franke speelde vorig seizoen nog voor de Rotterdamse club. De coach van Donar, Erik Braal, heeft ook een verleden bij de club uit Rotterdam. Hij was daar 4 seizoenen (2003-2007) actief als coach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten