Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 7 oktober 2015

Derby van het Noorden (Aris - Donar [voorbeschouwing])

Hoe spannend gaat deze wedstrijd worden? Gewoonlijk heeft Donar het moeilijk in het Kalverdijkje. Er wordt door de ploeg zelfs regelmatig verloren in Leeuwarden.

Aris heeft net als Donar ook een nieuwe coach en veel nieuwe spelers:
- Javier DUREN (point-guard)
- Joe O'SHEA (shooting-guard)
- Desharick GUIDRY (power-forward)
- Josiah HEATH (center)
- Tom AARTS (forward)
- Michael SCHUURS (coach)

Schuurs was in het verleden coach van Nijmegen / Wijchen. Hij heeft afgelopen zomer een contract getekend bij Aris voor drie seizoenen.

In de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 speelde Aris o.a. een oefenwedstrijd in Groningen (5 september tegen Groene Uilen). Aris won met 42 - 84.

Guidry speelde in die wedstrijd niet mee. Hij werd op 2 september gecontracteerd.

Aris lijkt, ook volgens insiders, samen met Apollo te gaan strijden om plek 6. De laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.

De Friezen hebben Donar minstens 2x zien spelen en zijn derhalve voorbereid op de noordelijke derby.

Erik Braal (coach) en Dexter Hope (speler) van Donar zijn goed bekend in Leeuwarden. Zij waren er 2 (Braal) respectievelijk 4 (Hope) jaren actief.

Aris beschikt onder de borden over het trio Guidry, (Quincy) Treffers & Heath. Als Schuurs hen alle drie op de vloer brengt zou ik daar Veenstra, Bekkering en Sherman tegenover zetten.

Wanneer Schuurs kiest voor 3 spelers op de perimeter (Duren, Van Oostrum & O'Shea) dan zou ik daar Brown/Hope, Dourisseau & Fieler tegenover zetten.

Dat betekent ...

Brown/Hope, Dourisseau, Veenstra, Bekkering & Sherman

óf

Brown/Hope, Dourisseau, Fieler, Bekkering & Sherman/Veenstra.


Maar ... als we uitgaan van ons eigen spel: Brown/Hope, Franke, Dourisseau, Fieler/Bekkering, Bekkering/Sherman.

Aris Leeuwarden wekt de indruk klaar te zijn voor de strijd. Leroy Peterson zei in een interview (Leeuwarder courant) uit te kijken naar een duel met zijn oud ploeggenoot Dexter Hope. Quincy Treffers en Nigel van Oostrum melden op Facebook zich te verheugen op de wedstrijd tegen Donar Zij roepen mensen op om vooral naar het Kalverdijkje te komen. Voor de sfeer, en vooral de sport, zou het fijn zijn als veel basketballfans hier gehoor aan geven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten