Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 25 oktober 2015

Niet voor Fieler

Het is (mijns inziens) heel logisch: Sean Cunningham is niet de vervanger van Chase Fieler. In een uitzending van radio Noord zei coach Erik Braal dat Cunningham een toevoeging is. Heel simpel te verklaren:

  1. Fieler is een forward (een '4'), Cunningham is een guard (een '2') 
  2. Fieler is naar verwachting 4 tot 6 weken niet inzetbaar, Cunningham is gehaald voor de rest van het seizoen 
  3. Cunningham stond in de zomer al in de belangstelling van Donar maar hij koos er voor om na het EK te beslissen over zijn toekomst (Donar besloot om daar niet op te wachten, begrijpelijk)
Met Cunningham kan Yannick Franke meer in actie komen als small-forward en Jason Dourisseau als power-forward. Weliswaar voor beiden niet hun beste positie maar ze kunnen er wel spelen, en zo lang Fieler geblesseerd is (en Sherman niet goed speelt), is het noodzakelijk. 

Cunningham kan op beide guard-posities uit de voeten (shooting-guard is zijn beste positie, maar hij kan ook als point-guard spelen), wat betekent dat de ploeg meer kan spelen met het back-court Hope & Cunningham. Dat is nodig want het spel van Ken Brown en Will Sullivan is niet goed. De een (Brown) is te solistisch (houdt de bal te veel bij zich. Gevolg: geen tempo in de aanval, veelvuldig balverlies.), de ander (Sullivan) is niet de schutter die men had verwacht. Beide spelers kunnen niet verdedigen. Sean Cunningham is geen defensieve specialist maar hij is wél een veel betere verdediger dan zowel Brown als Sullivan. 

Cunningham stond op de lijst omdat hij een Nederlander is (om hem te kunnen laten spelen hoeft men niet een lang durende administratieve procedure te doorlopen). Maar, als we het hebben over die procedure: een buitenlander die vorig seizoen al actief was in de eredivisie kan toch ook al gauw spelen? Gibbs & Hinz (van Landstede basketball Zwolle) waren al gauw speelgerechtigd. (Meteen?) 

De club zal het wel te duur vinden om afkoopsommen te betalen maar is het handhaven van slechte spelers geen kapitaalvernietiging? 

Zo lang Fieler geblesseerd is (en er geen (tijdelijke) vervanger voor hem is gekomen) zou ik met dit vijftal beginnen: Hope, Cunningham, Veenstra, Dourisseau & Bekkering. En als 6e man: Cunningham. Waar mogelijk zou ik Skip Samson & Niek Nieboer laten spelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten