Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 10 oktober 2015

Geheel volgens de traditie: (Aris - Donar [verslag])

Aris uit (in Leeuwarden) is voor Donar (bijna) altijd lastig. De wedstrijd van vanavond vormde hierop geen uitzondering.

Garrick SHERMAN kwam niet in actie. Hij vertelde mij dat hij rust heeft gekregen omdat hij nog wat last heeft van zijn knie. Men hoopt dat rust zal helpen om hem straks fit te hebben voor de wedstrijden in de EuroCup én voor de fase waarin twee zware wedstrijden in een week gespeeld moeten worden. (Bijv. Shoeters en Leiden in 1 week. Of om straks te beginnen Landstede basketball en Shoeters in 1 week.)

Van een mede-supporter begreep ik dat Ross Bekkering licht geblesseerd is aan zijn lies (daar zou hij tegen Weert ook al last van hebben gehad). De coach was van plan om hem tijdens de wedstrijd zo veel mogelijk rust te geven. Spijtig genoeg kwam dat er (in mijn ogen) niet helemaal uit. Ross deed het goed maar het was geen wedstrijd waarin Bekkering slechts maximaal 15 minuten kon spelen.

De uitslag zal de Friezen hoop geven voor dit seizoen. In mijn ogen lijkt mij dat erg optimistisch. Respect verdient de club wél. Ze doen er alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. Vooral hun eigen fans. Een fraaie seizoensgids, een klein boekje met mooie foto's (die je kunt voorzien van handtekeningen van de spelers & coaches), een programmablaadje.

Op het veld stonden drie clowntjes die op basis van hun wanprestatie geen respect verdienen. Franciska, Michelle & Ria bakten er helemaal niets van. Ze lieten de boel uit de hand lopen toen Javier Duren (point-guard Aris) en Dexter Hope (point-guard Donar) het met elkaar aan de stok kregen.

Er waren meer momenten waarop de frustraties tussen spelers van beide ploegen richting kookpunt gingen. De drie fluitisten hadden de wedstrijd niet onder controle.

Donar wist de wedstrijd ook niet te controleren, maar dat op een andere manier. De ploeg nam een voorsprong van zo'n 12 punten maar wist niet door te drukken. Sterker nog: we wisten niet eens te consolideren.

Kwartstanden:

  1. 14 - 13 
  2. 32 - 29 (18 - 16) 
  3. 46 - 56 (14 - 27) 
  4. 65 - 73 (19 - 17)


Uitslag: 65 - 73.

Evaluatie van de spelers ...

Ken BROWN: enkele punten (misschien ook wat assists en rebounds) maar speelde opnieuw een matige wedstrijd. Slordig, te solistisch. Wat hij wél goed deed: Ross Bekkering kalmeren toen hij woedend werd.

Will SULLIVAN: nam vroeg in de wedstrijd een driepunter (ook raak!) en ging later in de wedstrijd goed naar de ring voor een lay-up (ook raak). Lichtpunten die vaak ontbreken. Vanavond bleken het spaarzame lichtpunten. Nog spaarzamer dan een paar LED-lampjes.

Dexter HOPE: degelijke wedstrijd. In het begin een goede driepunter (met bonus). Maar de onsportieve fout die hij kreeg was wél het gevolg van een domme actie. Hij moet zijn emoties (hoe begrijpelijk ook) onder controle houden.

Yannick FRANKE: topscorer. Verdedigend niet sterk. Maar aanvallend goed. Speelt slim. En komt dan ook nog tot zo'n 25 punten.

Jason DOURISSEAU: onopvallend.

Bas VEENSTRA: hard werkend.

Ross BEKKERING: ging voorop in de strijd.

Chase FIELER: bood regelmatig goede steun. Verdedigend niet geweldig. Pakt nuttige rebounds, geeft slimme passes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten