Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 31 oktober 2015

Offense sells tickets ... (Groene Uilen vrouwen 1 vs DAS vrouwen 1 [VERSLAG])

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen vraagt al jaren (en dat vind ik prima) entreegeld aan bezoekers die graag een wedstrijd willen zien (of gewoon mee "moeten" als chauffeur). Om het publiek wat te bieden is het spel traditioneel aanvallend. Veel run & gun.

Dat is leuk om te zien maar niet altijd rendabel. Wanneer het aanvallend niet loopt (bijvoorbeeld omdat je zelf veelvuldig de bal weggooit) is het nodig om te kunnen terugvallen op een goede verdediging. 

Kwartstanden: 
  1. 18 - 18 
  2. 30 - 32 (12 - 14) 
  3. 50 - 55 (20 - 23) 
  4. 71 - 63 (21 - 8)
Vanavond leek de verdediging een stuk minder solide dan vorige week in de bekerwedstrijd tegen Grasshoppers 2. Dit uitte zich, zoals dit seizoen al vaker het geval is geweest, wanneer er een rebound gepakt moet worden. Er is geen sprake van boxing-out. 

Het gevaar van de Delftse All-Stars (DAS) kwam met name van hun nummer 7 (Gwen van Helfteren (inderdaad, dochter van de bondscoach van de nationale mannen-ploeg: Toon van Helfteren)). Op het moment dat zij defensief gestopt werd, lukte het de Uilen om de achterstand te verkleinen. 

Door deze overwinning zijn de Groningse meiden hun tegenstandsters van vanavond gepasseerd op de ranglijst. Ze moeten nog twee keer tegen DAS spelen, beide keren in Delft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten