Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 24 oktober 2015

Uilen vrouwen 1 gaat door (Groene Uilen vrouwen 1 vs Grasshoppers vrouwen 2 (beker) [VERSLAG])

Het eerste vrouwenteam, het A-team, heeft vanavond in haar eigen hal de bekerwedstrijd tegen het Katwijkse Grasshoppers gewonnen.

In de vrouwen promotiedivisie (waar beide ploegen in spelen) staan de Grasshoppers 2e met 8 punten uit 5 wedstrijden. Groene Uilen staan 5e met 4 punten uit 4 wedstrijden.

De wedstrijd van vanavond deed bij mij het gevoel toenemen dat de ploeg onnodig laag geklasseerd is in de competitie. Tegen Baros en Cangeroes werden uitwedstrijden verloren. En, ik denk dat dit niet had gehoeven. Volgende week (zaterdag 31 oktober) spelen de Groningse meiden een thuiswedstrijd tegen DAS. Het is een wedstrijd tussen de nummer 4 (Delft) en 5 (Groningen).

Kwartstanden:

  1. 24? - 10? 
  2. 42 - 18 (18? - 8?)
  3. 53 - 35 (11 - 17) 
  4. 78 - 50 (25 - 15) 
De thuisploeg was ontzettend slordig in het derde kwart. Veel balverlies en te weinig scherpte in de verdediging. De bezoeksters knokten maar kwamen in deze wedstrijd kwaliteit tekort. 

De gastvrouwen bleven kalm genoeg om de winst niet uit de handen te laten glippen. Kalmte was iets wat ontbrak in de ploeg uit Katwijk. Enkele momenten van frustratie werden bestraft met een T (technische fout voor de bank wegens commentaar op de leiding, de ploeg was er al voor gewaarschuwd) en een U (onsportieve fout). Daarmee kwam de ploeg nog goed weg. Ze hadden meer T's en U's verdiend.

Terechte zege voor de Groninger studentes. Mooie aanvallen (in het grootste deel van de wedstrijd), het schot (ook de driepunter) viel behoorlijk goed. De verdediging stond vaak goed (diverse steals). 

De Groene Uilen gaan door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten