Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 4 oktober 2015

Kleine lichtpuntjes (Shoeters - Donar (supercup) [verslag])

Wat een grote teleurstelling! Anders kan ik de wanvertoning die Donar vanmiddag liet zien helaas niet omschrijven. Net als in de oefenwedstrijden werd zeer weinig kwaliteit getoond. Van inzet was nóg minder sprake.

De tweede garnituur (met zelfs F. Adriaans) van Shoeters was de spelers uit de starting-five van Donar de baas. En dat gold ook voor de meeste reserves van Donar.

Geen enkele speler van Donar speelde goed. Er waren twee spelers die een voldoende haalden: Dexter Hope & Bas Veenstra. Zij kwamen echter te weinig in actie (Hope 10 minuten en 25 seconden; Veenstra 12 minuten en 26 seconden). Waarom?

Hope & Veenstra streden voor een goed resultaat. Zij toonden wél lef daar waar anderen (Sullivan, Franke & Fieler) dit niet deden. Zij verdedigden goed (Hope) / voldoende (Veenstra) terwijl alle anderen zeer matig scoorden.

De zwakste schakels waren Sullivan, Brown en Sherman. Mijns inziens geldt voor Sherman het excuus dat hij nog niet geheel fit is én dat hij slachtoffer werd van het spel op de perimeter waardoor hij voortdurend met een overtal situatie te maken kreeg. Hét credo van Donar was in deze wedstrijd: niet verdedigen!

Brown speelde helaas niet alleen matig. Hij kreeg het twee keer in de stok met een tegenstander. De laatste keer werd dat zelfs een kleine vechtpartij. Eerst had hij mot met Marcel Aarts, later met Stefan Wessels & Arvin Slagter. Na deze laatste actie moest Brown het veld verlaten met 5 fouten (de laatste fout was een U), Slagter (Den Bosch) en Fieler (Groningen) kregen beiden een T (technische fout).

Ken, laat je niet opnaaien. Dit kost jou én de ploeg wedstrijden. In mijn ogen had je voor de kleine rel zelfs een D (diskwalificerende fout) kunnen krijgen. Het is niet voor het eerst dat hij betrokken is bij een opstootje.

Eindstand: 85 - 72.

De wedstrijd tegen Weert (dinsdag 6 oktober) zou ik starten met: Dexter Hope (point-guard), Jason Dourisseau (shooting-guard), Bas Veenstra (small-forward), Chase Fieler (power-forward) en Ross Bekkering (center). 6. Garrick Sherman, 7. Yannick Franke & 8. Ken Brown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten