Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 26 oktober 2015

Vive Donar (Donar vs ASVEL Villeurbanne / Lyon [VOORBESCHOUWING])

Dinsdag (27 oktober) de tweede groepswedstrijd van Donar in de eerste ronde van het EuroCup toernooi.

Wedstrijd 1 werd woensdag 21 oktober met 78 - 71 gewonnen door Donar. We versloegen toen het Hongaarse Egis Körmend. (In deze ploeg twee spelers die vrij recent nog in de Nederlandse eredivisie actief waren: Josh Duinker (2013/2014 b.s. Leiden) en Cole Dickerson (2014/2015 Den Helder Kings).

Voor de Fransen is het hun eerste groepswedstrijd. De gasten uit Lyon zijn, gezien hun budget, volgens Donar-coach Braal favoriet voor de zege. Ik ga dit niet bestrijden.

Hopelijk kan Sean Cunningham al meespelen. Dat is, ondanks de overwinning vorige week, hard nodig! Tegen Shoeters Den Bosch bleek maar weer eens hoe zwak de ploeg is.

Hoe goed weten we ons te herstellen van de teleurstellende prestatie in Den Bosch? In hoeverre zijn we opnieuw afhankelijk van (Ross) Bekkering, (Jason) Dourisseau en (Yannick) Franke? Als zij niet 100% presteren en/of wanneer zij onvoldoende steun krijgen dat heeft de ploeg het al moeilijk in de DBL, tegen Villeurbanne acht ik ons dan kansloos.

Bekkering moet zorgen voor punten én rebounds (double - double), Dourisseau is het cement tussen de stenen en moet derhalve zorgen voor een solide fundament, Franke is een scorer (van zijn verdediging moet de ploeg het niet hebben). Zwakte van dit drietal: geen van hen is een point-guard!

Succes in een Europees bekertoernooi wordt heus gewaardeerd maar ... de Nederlandse competitie MOET gewonnen worden. Op dit moment denk ik niet dat het lukt om dit seizoen landskampioen te worden.

Reden: buitenlanders met onvoldoende kwaliteit. Er zijn Nederlandse spelers die beter (en ik vermoed ook goedkoper) zijn.

Geduld en vertrouwen worden gevraagd aan de fans. Begrijpelijk maar ... ik denk op basis van de wedstrijden toch wel een redelijk beeld te hebben van de zwaktes van de spelers. Die wegen zwaarder dan de kwaliteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten