Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 4 januari 2017

Academic vs Donar [LIVE VERSLAG]

Donar begon goed aan deze belangrijke wedstrijd. Een 0 - 6 run, een vliegende start. Maar, basketball is een spel met diverse 'runs'. En daarbij wisselen de ploegen die tegen elkaar spelen elkaar vaak af.

Kwartstanden:

1. 28 - 24
  2. 45 - 37 (17 - 13)
  3. 64 - 49 (19 - 12)
  4. 88 - 62 (24 - 13)
Ook later in het 1e kwart (van 13 - 13 naar 13 - 19) een 0 - 6 spurt. Echter, dit wordt gevolgd door een 7 - 0 spurt én een 8 - 0 spurt van Academic. Twee turnovers (1x Slagter en 1x Jeter) zijn daar mede de oorzaak van (1x een vrije break (na de turnover van Slagter)). Jeter schiet een belangrijke driepunter raak in de slotseconde van het 1e kwart.

Donar weet 'stops' te maken, dus ook voor de Bulgaarse ploeg is het hollen en stilstaan, maar weet in het tweede kwart de achterstand na het 1e kwart nog niet te verkleinen.

In het 2e kwart was de voorsprong voor Academic op den duur meer dan 10 punten (door turnovers van Donar). Gelukkig lijden de spelers van Academic ook balverlies.

Bij 35 - 31 een simpele 'steal' op Chase Fieler. Erg spijtig want hij stond open voor een driepunter.

Over driepunters gesproken: de thuisploeg (Academic) schiet met scherp. Hun schotpercentage is hoog. Minder hoog is het percentage vrije worpen. Met dank aan Danny Gibson: 1 op 6 raak. (Gibson speelde ooit voor B.S. Leiden.)

In de DBL weet Donar in het 3e kwart een voorsprong te pakken of flink te vergroten. Vanavond lukt het absoluut niet. De achterstand is opgelopen. Slechte aanvallen, laag schotpercentage, geen rebounds, nog altijd veel balverlies, slappe verdediging. Het is niet goed, laat ik het daar maar bij houden.

Tenzij er in het laatste kwart een wonder gebeurt is dit het officieuze einde van het Europe cuptoernooi van het seizoen 2016/2017. Natuurlijk, er moeten nog 3 wedstrijden worden gespeeld. En ik ga er vanuit dat Donar haar sportieve plicht zal blijven doen. Maar het belang van die wedstrijden zal dan zijn: oefenen, oefenen, oefenen. Het team klaarstomen voor de play-offs.

In het laatste kwart wordt Donar weggespeeld. Erik Braal (coach) spoort zijn spelers aan om te blijven knokken voor een positief resultaat. (Beperken van de schade (doelsaldo).) Dit viel te horen in de time-out bij een stand van 83 - 61. Iedere aanval, ieder balbezit etc. Werk van actie naar actie. Zoiets. Ik heb het niet woordelijk onthouden.

Nu 4 punten. Met "geluk" kunnen wij nog op 10 punten eindigen. Maar dat is 1) een zeer zware opgave én 2) waarschijnlijk onvoldoende gezien de resultaten van de andere nummers 2.