Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 18 januari 2017

Landstede wandelt halve finale in

BVG (basketball vereniging Groningen) vs Landstede basketball (Zwolle) is een van de paringen in de kwartfinale van het NBB-bekertoernooi.

Het Groningse BVG komt (voor het eerst sinds decennia) uit in de promotie divisie. Landstede is een van de maar liefst 8! ploegen uit de DBL, ofwel de eredivisie.

Dit betekent dat wanneer de ploeg uit de eredivisie (Landstede in dit geval) de uitwedstrijd tegen de ploeg uit de promotie divisie (dat is nu dus BVG) wint, zij geen tweede wedstrijd hoeven te spelen.

In tegenstelling tot ontmoetingen tussen ploegen uit de eredivisie (Apollo vs Aris; Rotterdam vs Weert en Leiden vs Donar).

Kwartstanden:
  1. 12 - 15 
  2. 24 - 35 (12 - 20) 
  3. 30 - 63 (6 - 28) 
  4. 49 - 80 (19 - 17) 
Ook deze wedstrijd werd voorafgegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Frans Harryvan.

In de eerste helft, en dus met name het 1e kwart, was het zeg maar nog een wedstrijd. Al ging Landstede niet 100% met de spelers die in actie kwamen. √Čn dat waren in de meeste gevallen niet de beste spelers van de Zwolse ploeg. Tiller, Vette, Yoho, Van Oostrum, Hyland werden gespaard. (Er werd hier en daar iets gefluisterd over een wedstrijd tussen Zwolle en Groningen a.s. zaterdag, dan in Zwolle. Weet iemand daar meer van? ;) De Zwollenaren schijnen die wedstrijd erg serieus te nemen.) 

BVG had met deze ontmoeting de hoogtepunt van het bekertoernooi. Je moet stoppen op je hoogtepunt. Een ontmoeting met Donar zou nog mooier zijn (twee Groninger ploegen tegen elkaar in het bekertoernooi, en dan nog wel het kleine BVG tegen het grote Donar) maar dat zou pas in de finale mogelijk zijn. Het bereiken van de finale door BVG zou echt een grote sensatie zijn. Wellicht droomde iemand daar van, maar dan is ook die droom bedrog. 

Complimenten voor de promotie divisionist. Er werd gestreden, de opkomst van publiek was heel behoorlijk en de pers werd goed ontvangen en vriendelijk te woord gestaan.

Landstede mag voorlopig afwachten wie hun tegenstander wordt in de volgende ronde van het bekertoernooi. De bekerfinale wordt gespeeld in Zwolle. Wat dit betekent moge duidelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten