Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 14 januari 2017

Kinderlijk eenvoudig

Een schandalig slecht Donar won vanavond, zaterdag 14 januari, heel gemakkelijk van een zeer zwak Leiden. Ondanks dat de Leidenaren ver boven hun topniveau presteerden.

Mensen die de wedstrijd niet gezien hebben zullen op basis van de ruststand het idee krijgen dat Leiden goed speelde in de 1e helft. Niets is minder waar.

Donar slofte heen en weer. Had, vanwege de reis naar Sibarië, tijd nodig voor de warming-up én om te ontdooien. Aan het begin van de wedstrijd was de titelhouder scherp. Maar ze besloten al gauw om het rustig aan te doen.

Het beviel de scheidsrechters niet, en dus besloten zij om extra in het voordeel van de bezoekers uit de sleutelstad te fluiten.

Na de pauze ging Donar iets beter spelen. Zij het nog steeds op minder dan 20% van haar kunnen. Het was, zoals verwacht, meer dan genoeg om de gasten te verslaan.

Eindstand: 101 - 77.

Oh nog wat mededelingen: 

  1. er is een accountantsverklaring 
  2. er is hoop dat de DBL in het seizoen 2017/2018 uit 10 ploegen bestaat *
* = De FEB zag in dat het niet goed gaat met de DBL. Nou ja .... ze zagen financiële problemen en een competitie met 8 ploegen. Het werkelijke probleem (gebrek aan goede spelers én potentiële sponsoring) zien zij niet. 10, 12 of 14 ploegen maakt de DBL niet beter. 

Die nieuwe ploegen zullen niet genoeg geld hebben om een selecties te vormen die het niveau hebben van Landstede basketball, Leiden en Den Bosch op dit moment. Als ploegen dat niveau niet hebben, dan hebben zij niets in de DBL te zoeken. 

Aangezien dat niveau er niet zal komen: 4 ploegen in de DBL, 8 ploegen in de nieuwe promotie divisie (nummers 5 t/m 8 huidige DBL + final four huidige promotie divisie), 8 ploegen in eerste divisie A, 8 ploegen in eerste divisie B, 8 ploegen in eerste divisie C en 8 ploegen in eerste divisie D. De ploegen die overblijven van de huidige promotie divisie, de huidige eerste divisies en de ploegen die nieuw zijn verdeel je (zo veel mogelijk binnen regio's noord, oost, zuid en west) over de 4 nieuwe eerste divisies. 

De winnaars van de 4 eerste divisies spelen een final four. De uiteindelijke kampioen promoveert naar de promotie divisie. De nummer laatst van de promotie divisie degradeert naar de 1e divisie. (Mogelijk verschuiving van regio's.) 

De kampioen van de promotie divisie mag, mits er ook wordt voldaan aan voorwaarden qua budget, accomodatie etc., promoveren naar de DBL. Tenzij er sprake is van financiële problemen degradeert er niemand uit de DBL. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten