Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 13 januari 2017

Leiden

Donar leidt in de DBL. De Groningers zijn de nummer 1 van de competitie met een redelijk grote voorsprong op de sub"top". Een van die subtoppers, de nummer 3 van de ranglijst, komt zaterdag op bezoek in MartiniPlaza.

Los van eventuele vermoeidheid (door een wereldreis naar Siberië: in Krasnoyarsk versloeg Donar namelijk bc Enisey) moet de ploeg van coach Erik Braal blijven waken voor onderschatting. Als de focus goed is, dan moet het appeltje - eitje zijn.

Dat het in Leiden beslist geen makkelijke overwinning was voor Donar was overduidelijk het gevolg van gebrek aan scherpte. Het niveau van de Leidse ploeg is laag. De overwinning van Donar in eigen hal werd sensationeel genoemd maar het toonde gewoon aan hoeveel kwaliteit de Leidse ploeg heeft. Voor mij was het, op basis van wedstrijden die ik had gezien, beslist geen verrassing.

Leiden heeft enkele nieuwe spelers. Van die Nigeriaan weet ik niks maar die point-guard is geen topper. Dat Leidse fans menen dat hij een versterking is, zegt alles. Een redelijke basis met vijf spelers die thuis horen in de eredivisie: Voorn, Koenis, Draper (USA), Lee (USA) & Kherrazi. Dat geldt niet meer voor Rogier Jansen.

Op 31 januari (Groningen) en 2 februari (Leiden) spelen beide ploegen tegen elkaar in de kwartfinale van het NBB-toernooi. Derhalve is de wedstrijd Donar vs Den Bosch verplaatst van 4 februari naar 5 februari.

Hopelijk komen de finalisten van de play-offs van vorig seizoen elkaar tegen in de bekerfinale. (Al zou het nóg leuker zijn als wij een Groningse finale krijgen: BVG vs Donar!) 

BVG speelt in de kwartfinales tegen Landstede basketball. Dat BVG bij een eventuele nederlaag met 1 punt verschil niet meer mag spelen in Zwolle, maar bij een eventuele overwinning met 1 punt verschil nog moet spelen in Zwolle, is belachelijk. 

Het bekertoernooi is treurnis alom. Als club moet je meedoen aan het toernooi. Niet spelen betekent een forse boete. Met wat pech speel je tot de kwartfinale alleen maar uitwedstrijden. De NBB mist alleen de intelligentie om regionale toernooien te organiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten