Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 5 januari 2017

Waardeloos

Hoezo jonge Nederlanders!?! In de personen Maarten Bouwknecht (combo-guard) en Valentijn Lietmeijer (shooting-guard/small-forward) beschik je over een prima back-court en dan haal je eerst Antwan Scott (point-guard (Die toch meer een shooting-guard blijkt? Wat niet verrassend is!)) en nu dus Steve McWhorter (point-guard).

McWhorter (zie de beelden door op het 'screenshot' rechts te klikken) was vorig seizoen de point-guard van Landstede basketball. De Zwolse ploeg was de nummer 1 van de reguliere competitie en verliezend finalist van de play-offs. In de halve finale had Zwolle met 4 - 2 gewonnen van Den Bosch.

Reken maar dat Den Bosch zal kiezen voor een basis vijf met 4 Amerikanen: McWhorter, Scott, Watts, Charles Mitchell. En als 5e man verwacht ik daarbij Stefan Wessels.

Ja, het was echt goed om de afgelopen paar jaar zo veel kritiek te hebben op Donar "7 buitenlanders waarvan 4 echte Amerikanen". Het was echt geloofwaardig dat de club het spelen met Nederlanders deed op basis van een visie. Dat het beleid was geworden van de club. Geen korte termijn maar dat het zou worden voortgezet door de nieuwe leiding (want dát zeiden zij aan het begin van dit seizoen).

Ook terug in de selectie: Marcel Aarts. De center was op een belachelijke wijze afgedankt door de huidige leiding. Maar is nu dus terug. Wat voor onderhandeling zou hier voor nodig zijn geweest?

Aarts zal dezelfde rol krijgen als in de afgelopen 2 seizoenen: back-up center. In het seizoen 2014/2015 was hij de back-up van Reggie Johnson. Een 'zwaargewicht' zoals ook Mitchell is.

Met deze nieuwe selectie hoopt Den Bosch de strijd aan te kunnen met Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten