Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 17 januari 2017

Zonder geluk ...

Donar won na 1 verlenging de wedstrijd tegen het Portugese Benfica.

Ondanks een maximale voorsprong van ongeveer 12 punten was het over de gehele wedstrijd een 'close game'. De wedstrijd was veel spannender dan nodig, en dat moet Donar zichzelf aanrekenen.

Zowel aanvallend áls verdedigend was het uitermate teleurstellend wat de ploeg als geheel liet zien. Kijkend naar de scores zullen diverse toeschouwers zeggen "valt toch wel mee" maar statistieken zeggen weinig.

Te weinig beweging (slecht positiespel), te weinig tempo (balcirculatie), verkeerde keuzes (passing-game), niet alert (rebounding). De zwakheden in aanvallend opzicht.

Slechte rotatie, geen c.q. te slappe boxing-out (rebounding),  'mis-matches'. De zwakheden in de verdediging.

Woensdag 25 Januari de laatste poulewedstrijd uit de 2e ronde. Of eventuele winst voldoende is om de laatste 16 te bereiken is maar de vraag. (De kans is klein.) Toch mag de club trots zijn op haar prestaties. Ik hoop dat wij van deze wedstrijd leren, en het in de play-offs veel beter doen. (Ook al is de tegenstand in dat geval veel minder.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten