Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 30 januari 2017

Kwartfinale bekertoernooi

Dinsdag 31 Januari & donderdag 2 Februari worden de kwartfinalewedstrijden tussen Donar (Groningen) en B.S. Leiden gespeeld. Op dinsdag in Groningen, op donderdag in Leiden.

Vorig seizoen werden de Groningers al in de kwartfinale uitgeschakeld (door bc Apollo). Zij spelen daarom eerst thuis.

Leiden was vorig seizoen de verliezend finalist. Het bekijken van tv-beelden moest duidelijkheid brengen over de uitslag (telde een score van Mohamed Kherrazi wel of niet?). De score werd afgekeurd (buiten de tijd) en dus won Den Bosch de beker.

Op papier is Donar favoriet maar wedstrijden worden niet gewonnen op papier. Het surplus aan kwaliteit betaalt zich alleen uit als het benodigde fanatisme wordt getoond. Nou heb ik er alle vertrouwen in dat die scherpte er zal zijn.

Het zou mooi zijn als Donar de 1e wedstrijd met minimaal 50 punten verschil wint. Dat voorkomt een hoop gedoe in het Leidse nestkastje. Een verschil van minder dan 15 geeft de Leidenaren hoop dat zij, als zij de sleutel vinden, de halve finale kunnen bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten