Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 25 januari 2017

Opgeheven hoofd

Eindstanden fase 2

Donar (Groningen) heeft de laatste poulewedstrijd van de tweede fase gewonnen met 95 - 89. Het is een mooi resultaat! Ere wie ere toekomt. De Groningers, de regerend kampioen van Nederland, mogen trots zijn op zichzelf én de fans moeten trots zijn op hun ploeg.

Wat toonde de ploeg karakter. Zowel het verkrijgen van een voorsprong (maximaal 17 punten) áls het behalen van de overwinning (nadat de Bulgaren die achterstand hadden weggewerkt).

Dat de tweede plaats in de poule uiteindelijk niet voldoende is gebleken om de achtste finales te halen is jammer maar ... 1) het doel van dit seizoen (de 2e ronde halen van het Europe cuptoernooi (was het halen van het Champions league toernooi)) is behaald, dat is voor het eerst in de clubgeschiedenis; 2) het team wist in de 1e ronde vier wedstrijden te winnen en evenaarde deze prestatie in de 2e ronde.

De tegenstanders in het Europe cuptoernooi zijn geen koekebakkers. (Met alle respect voor koekebakkers, want ik vind Knol's koek lekker!) Enisey (uit Siberië) en Lukoil (uit Sofia) zijn heel sterke ploegen. Benfica (uit Lissabon) eindigde zonder overwinningen in de tweede ronde als nummer 4 van de poule maar deze ploeg zou in de DBL moeiteloos winnen van alle andere ploegen.

In de 1e ronde trof Donar een ploeg uit België: Limburg United uit Hasselt. Deze ploeg zou in ieder geval tot de top 4 van de DBL horen als zij in Nederland zou spelen.

Körmend (uit Hongarije) was de nummer 3 van de eerste ronde. Deze ploeg is als nummer 1 geëindigd in hun poule (2e ronde). Het is dus ook een kwestie van "geluk" hebben met de loting.

Wat zal ik een last krijgen van afkickverschijnselen. Het verschil tussen het Europe cuptoernooi en de DBL is groter dan het verschil tussen 's werelds rijkste land én het armste land ter wereld. Ik snap dan ook werkelijk niet waarom men meer ploegen in de DBL wil. Die nieuwe ploegen zullen qua niveau onderdoen voor BS Weert (en dat is al jaren veruit de zwakste ploeg van de eredivisie).

Als je zegt dat je vindt dat een goede eredivisie belangrijk is dan kan je het niet serieus menen dat zulke prutsers (als de clubs die zich kandidaat hebben gesteld om toe te treden tot de DBL) welkom zijn in de eredivisie! Meer ploegen in de DBL is alleen goed als zij kunnen concurreren met de huidige top 4. (In de nabije toekomst wellicht top 2!)

Hoe kun je met droge ogen beweren dat het niveau van de eredivisie goed genoeg is om geen sanering door te hoeven voeren!?! Get real: de nummers 5 tot en met 8 moeten in ieder geval uit de DBL verdwijnen! En wellicht ook nog een paar ploegen. Wie op meer dan 10 punten achterstand op de nummer 1 eindigt hoort niet thuis in de competitie. Easy is that!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten