Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 4 januari 2017

Donar @ Sofia

Academic vs Donar. Een Bulgaarse club met een oliemaatschappij als sponsor tegen een Nederlandse club met een gasbedrijf als een van de leden van de businessclub. Tot zover de reclame.

Het is de 3e speelronde in de 2e fase van het Europe cuptoernooi.

De huidige stand:

  1. Enisey 3 gespeeld, 3 gewonnen, 6 punten, +59 
  2. Donar 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren, 3 punten, +4 
  3. Academic 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren, 3 punten, -9 
  4. Benfica 3 gespeeld, 3 verloren, 3 punten, -54 
Een sleutelwedstrijd? Dat zal na deze poulefase blijken. Winst in deze wedstrijd zal misschien niet voldoende zijn voor het bereiken van de laatste 16. Verlies van deze wedstrijd zal betekenen dat Donar de laatste 16 zo goed als zeker niet zal bereiken. 

Immers: van de 24 ploegen die nu spelen in de 2e ronde gaan maar 8 ploegen door naar de laatste 16: de 6 groepswinnaars + de twee beste nummers 2. 

Je zult dan misschien denken "8? Hoe zit dat dan? Wie doen er nog meer mee in de ronde van de laatste 16?" Nou, er stromen 8 ploegen in uit het FIBA Champions League toernooi. 

Voor alle duidelijkheid: het internationale basketball kent (in volgorde van meest naar minst aansprekend) de volgende toernooien 
  • ULEB Euro League 
  • ULEB Euro cup 
  • FIBA Champions League 
  • FIBA Europe cup 
Lukt het Donar om boven zichzelf uit te stijgen? Dat is denk ik wel nodig. Academic schat ik in als een sterke ploeg. Vergelijkbaar met het niveau Gravelines (nummer 1 in de groepsfase van de 1e ronde) maar dan met beter teamspel.

De Bulgaarse competitie is denk ik beter dan de Nederlandse. Wat dan vanzelfsprekend in het nadeel is van Donar.

Ik hoop dat het gerucht Roeland Schaftenaar speler van Den Bosch niet waar is, en dat de Nederlandse international (power-forward) met ingang van het seizoen 2017/2018 voor Donar speelt!

Het zou heel mooi zijn als Donar de Nederlandse internationals weet te verzamelen. Kwaliteit staat voorop maar ik zie graag een grotere Nederlandse kern. √Čn ik zie graag dat Donar een grotere invloed heeft op verbetering van het Nederlandse basketball!

Nu wordt vaak gezegd dat Donar niet goed is voor het Nederlandse basketball. En dat de club het Nederlandse basketball geen warm hart toedraagt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten