Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 22 januari 2017

Suggestief

De moeizame overwinning van Donar op Landstede basketball heeft, zo is inmiddels gebleken uit het verslag van de persconferentie (verslag hiervan in een andere blog op deze site), een bepaalde suggestie gewekt. De gespreksleider stelde een suggestieve vraag aan coach Erik Braal. De coach van Donar pareerde deze vraag (mijns inziens) goed.

Volle vakken. (Er kwamen nog wel een paar mensen bij. Maar ik schat dat het er in totaal niet meer waren dan 50.)

Een ander deel van de volle tribune. (Heel spijtig dat de belangstelling zó gering was!)

Het begin van de wedstrijd was voor Donar: een 0 - 8 voorsprong werd in de eerste paar minuten op het bord gezet.

Echter, vervolgens kreeg Donar een 17 - 2 tegen. (4 - 10 is nog een tussenstand geweest (4 minuten en 11 seconden te spelen in het 1e kwart)) Sean Cunningham tekende pas na ruim 2 minuten spelen in het 2e kwart (7 minuten en 42 seconden te spelen in dit kwart) met een lay-up gevolgd door een bonus vrije worp voor 17 - 12 en 17 - 13. De Groningers hadden 6 minuten en 29 seconden lang niet weten te scoren.

Arvin Slagter liet provoceren door Mike Schilder. De guard van Zwolle, afgelopen zomer overgekomen van Den Bosch, maakte diverse fouten die onbestraft werden gelaten. Het trio Lizzy, Juultje & Babetje zag fouten aan beide kanten over het hoofd. Daarbij waren zij consequent in het inconsequent zijn. Bijvoorbeeld het beoordelen van een aanvallende fout. Cunningham werd ten onrechte bestraft voor een aanvallende fout, een speler van Zwolle werd juist ten onrechte niet bestraft voor een aanvallende fout. De acties die zij uitvoerden werden eerder en later in de wedstrijd ook gemaakt door anderen. Op die momenten werd geheel anders beslist.

Het niveau van de arbitrage is nóg een reden om de DBL kleiner te maken. Er zijn te weinig goede scheidsrechters. Ga in de lagere divisies (promotie divisie en lager) wedstrijden spelen die worden begeleid door 2 scheidsrechters.

Landstede speelde zonder J.T. Tiller (sterfgeval in de familie) en Keegan Hyland (blessure die lijkt op een hersenschudding). Bijzonder dat Donar schijnbaar onvoldoende wist welke spelers dreigend zouden kunnen zijn. In het eerste kwart was dit Olaf Schaftenaar (2 driepunters) en in het tweede kwart Mike Schilder (2 driepunters + 2 vrije worpen) en Olaf Schaftenaar (1 driepunter).

Donar is uitgelopen op Landstede. De Zwollenaren moeten lijdzaam toezien dat Leiden een overwinning dichterbij hen in de buurt is gekomen. (Leiden won in eigen hokje van Den Bosch. Wederom gaven de Bosschenaren een ruime voorsprong weg. Dit keer kon de nederlaag niet voorkomen worden.)

De bond heeft zich belachelijk gemaakt met het laten spelen van Kees Akerboom. (Hij was in de vorige wedstrijd bestraft voor het maken van een diskwalificerende fout.)