Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 21 juli 2017

Den Bosch, Leiden, Donar en de rest

Den Bosch heeft nu 10 spelers gecontracteerd. Waarvan 3 buitenlanders (Amerikanen). De resterende 2 plekken wil men vullen met 1 Amerikaanse point-guard en ??? Misschien een Nederlandse international (Yannick Franke)?

Leiden heeft nu 7 spelers onder contract. Allemaal Nederlanders. 4 routiniers, 3 jonge spelers. De club richt zich nu op buitenlanders (Amerikanen). Het streven om eind juni de selectie compleet te hebben is niet gehaald. Het is bijna eind juli en zij hebben net de helft bij elkaar.

Rogier Jansen keert (zo goed als zeker) niet terug in de Leidse ploeg.

Donar is compleet. Op woensdag werd Stephen Domingo (nummer 11) en op donderdag Evan Bruinsma (nummer 12) gepresenteerd. Eind augustus (28 augustus, de Groninger feestdag) beginnen de titelverdedigers aan hun nieuwe campagne.

Dimeo van der Horst heeft ook nog geen nieuw contract getekend. Apollo (Amsterdam) heeft op dit moment slechts 1 speler onder contract staan: Gian Slagter. Hoewel de club bijna ieder seizoen laat is met het presenteren van de selectie valt mij dit toch tegen. Zit het daar echt wel goed? Regelmatig verschenen er (op Twitter) berichten over financiële tegenslag.

Wat doet het vertrek van Aron Royé en Sergio de Randamie met de spelers die vorig seizoen deel uitmaakten van de ploeg? De jonge spelers zullen wel willen blijven maar hoe zit dat met een speler die behoorde tot de voorselectie van het Nederlandse A-team? Een van zijn vrienden (Jessey Voorn) speelt bij Leiden. Ik sluit niet uit dat Van der Horst de overstap daar naar toe maakt. De Leidse club wil graag een Amerikaanse point-guard (heeft met Ververs en Butter al 2 Nederlandse back-ups) maar de afgelopen paar seizoenen was de club niet succesvol in het werven van goede Amerikanen.

Olaf Schaftenaar heeft ook nog geen contract getekend. Blijft hij bij Landstede (Zwolle)? Is hij wellicht te duur? De ploeg bestaat nu 10 spelers (waarvan 3 buitenlanders (Amerikanen)). Worden de 2 laatste plekken ingenomen door Amerikanen of toch door 1 of 2 Nederlanders?

Craig Osaikhwuwuomwan heeft nog geen nieuw contract getekend. Blijft hij bij Aris (wat ik hoop), maakt hij de overstap naar Apollo (Amsterdam), wordt het wellicht Leiden? Terug naar Landstede (Zwolle)?

Rogier Jansen noemde ik zojuist al. Waar gaat hij spelen? In de eredivisie? Gaat hij met pensioen?

Max van Schaik heeft ook nog geen contract getekend. Blijft hij bij Apollo (Amsterdam)? Maakt hij de overstap naar Den Helder Suns? (In het verleden was hij speler van Den Helder Kings. Die organisatie ging failliet.) Van Schaik was ook een van de dragende spelers. Hij zal vermoedelijk voor een ploeg willen spelen die meedoet om een plek in de top 4. Leiden? Rotterdam?

Bas Veenstra zou, zo werd gezegd, de overstap maken van Donar naar Aris (Leeuwarden). Dit werd ook gezegd over Stefan Mladenovic. De komst van Mladenovic is door de Friezen inmiddels bekend gemaakt. Voor Veenstra hoop ik op Landstede (Zwolle, mét Olaf Schaftenaar) of Aris (Met Craig Osaikhwuwuomwan).

De komst van Den Helder, het mogelijke einde van Weert (dat nog geen speler onder contract had staan?), het moeizame samenstellen van een selectie door Apollo Amsterdam ... het toont aan dat er in de DBL veel te weinig kwaliteit is voor meer dan 6 ploegen. Als het aantal buitenlandse spelers zou worden beperkt tot 2 dan zou er slechts genoeg zijn voor 4 ploegen. Gezien het niveau van de diverse organisaties is het sowieso een weg die men moet inslaan: saneren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten