Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 4 juli 2017

Gebrek aan kwaliteit

Kijk eens naar dit overzicht van Gideon (van der Hijden).

Realiseer jou eens dat er nog 72! namen bij komen. (Inlcusief de plekken die nu zijn gevuld met namen in grijze kleur.) Daarvan zullen mogelijk zo'n 40 spelers niet Nederlands zijn.

Maar ... er zijn geen 32 goede Nederlandse spelers. Laat staan betaalbare toppers.

Kijkend naar de nationale ploeg dan kom ik tot de conclusie: de goede spelers zijn bijna allen reeds gecontracteerd.

Olaf Schaftenaar is nog beschikbaar. Ik verwacht Yannick Franke, Leon Williams en Jito Kok in het komende seizoen niet in de Nederlandse competitie.

Dimeo van der Horst, Stefan Mladenovic, Sergio de Randamie zijn voor de eredivisie goede spelers. Craig Osaikhwuwuomwan, Max van Schaik, Dexter Hope, Rogier Jansen zijn redelijke spelers. Stefan Mulder, Gian Slagter, Hicham Kherrazi, Lucas Stein, Robert Krabbendam en Bas Veenstra zijn niet slecht. Maar dan hebben wij alle spelers die in de DBL thuishoren ook wel gehad.

Natuurlijk zijn er spelers die in Amerika op college spelen. Maar ... hoe goed die zijn? En of die überhaupt wel in Nederland willen spelen? Worthy de Jong, terug in Nederland, wil graag buiten Nederland spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten