Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 5 juli 2017

Donar's financiën

Donar heeft vandaag (in een bericht over de activiteiten gedurende de zomer) informatie gedeeld over haar financiële huishouding. Informatie in de vorm van de begroting 2017/2018.

Ik hoop van harte dat de club er zeer binnenkort in slaagt om niet alleen 2 spelers te presenteren voor de ploeg van het seizoen 2017/2018 (een 4 (opvolger van Chase Fieler) en een 3/4) maar óók een nieuwe hoofdsponsor.

Als die hoofdsponsor goed is voor minstens € 250 000 per seizoen dan zit de club weer op de hoogte van het budget in 2010 (seizoen 2009/2010 of 2010/2011?).

Wat mij betreft is het dan overigens niet zo dat het budget niet meer zou hoeven te groeien! Of Donar kan blijven groeien? Dat is sterk afhankelijk van de rest van de competitie! Bijna niemand schijnt te weten (of in te (willen) zien) dat het daarmee rampzalig gesteld is.

Er wordt zo vaak gezegd dat de top (op dit moment Donar) ook de zwakke broeders nodig heeft. Dat een competitie uit meerdere ploegen dient te bestaan. Ja, meer dan 1. Er zal toch af en toe gespeeld moeten worden.

Maar ... de zwakke ploegen van nu (en dat zijn ze al een aantal seizoenen op rij) vormen juist een remmende en belemmerende factor om een sterke competitie te krijgen. Als de crisis niet zo groot zou zijn als het geval is, dan zouden clubs nog kunnen groeien. Zich kunnen ontwikkelen, waar de competitie dan profijt van heeft. Maar, en het kwartje schijnt maar niet te vallen, de crisis is gigantisch. Zeer waarschijnlijk beginnen we in oktober aan het laatste eredivisie seizoen van het Nederlandse basketball.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten