Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 21 juli 2017

Fok de FEB!

Naar verluidt hebben Aris (Leeuwarden) en Den Helder Suns beiden geen DTL-ploeg. Tóch mogen deze clubs meedoen in de DBL (de mannen eredivisie)!

Het is te belachelijk voor woorden. Je bedenkt een regel "iedere club die meedoet in de DBL moet ook meedoen in de DTL" en gaat deze vervolgens (sinds vorig seizoen) niet handhaven. Vorig seizoen verliet Aris (gedwongen?) de DTL. Onvoldoende goede jonge spelers.

Waarom Den Helder niet meedoet aan de DTL is mij een raadsel. Als je kijkt naar de spelers die de selectie voor het komende seizoen moeten gaan vullen dan zijn dat juist (hele) jonge spelers. Maak dan de keuze om je niet in te schrijven voor de DBL maar voor de DTL. Of, met het oog op het einde van de DTL, voor de promotie divisie.

Weert was de afgelopen 2 seizoenen de nummer laatst van de DBL. De spelers van hun eredivisieploeg waren, op een enkeling na, ook spelers van de ploeg die uitkwam in de DTL. Die ploeg werd de afgelopen 2 seizoenen op rij kampioen.

Nu lijkt Weert noodgedwongen uit de DBL te stappen (onvoldoende budget door het stoppen van de samenwerking met BSW). Gezien de kwaliteit van de selectie (nog geen speler gecontracteerd, wél 2 spelers vertrokken) had men sowieso moeten besluiten om zich niet in te schrijven voor de DBL en volledig te gaan voor de DTL. De academie is er om op te leiden. Richt je daar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten