Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 29 juli 2017

Nederland vs Oekraïne (oefenwedstrijd)

Toernooi om de Trentino-bokaal. Het Nederlands A-team speelt haar 1e wedstrijd tegen Oekraïne.

1e kwart: Het begin van de wedstrijd is, al blijkt dat nog niet uit de scores, voor de Oekraïne. De ploeg is zoals van hen verwacht mag worden. De bal wordt rondgespeeld, het positiespel is behoorlijk en de ploeg beschikt over meerdere schutters. Zij het dat het vizier nog niet heel scherp staat afgesteld.

Nederland is slordig. Passes komen niet aan, rebounds worden niet gepakt. Toch blijven wij in de wedstrijd. Met hangen en wurgen dat wel.

Echter ... na enkele minuten gaat het lopen. Van 4 - 10 komt de ploeg terug tot 10 - 10 en dan gaat het lopen. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 23 - 13 voorsprong.

2e kwart: Nederland blijft qua scores aan de goede kant. Ruststand 39 - 32.

3e kwart: Nederland verliest controle over de wedstrijd. Aanvallen lopen niet meer, wij komen nauwelijks nog tot scoren. Gelukkig scoort Oekraïne ook niet makkelijk. Echter wel zo veel dat de voorsprong in de loop van het kwart is teruggelopen tot 42 - 40.

Nederland krijgt weer wat lucht. 5 vrije worpen op rij (3 van Franke, 2 van Kloof) brengen het verschil weer op 7: 47 - 40.

Het derde kwart wordt afgesloten met een stand van 52 - 45.

Ik ken de FIBA-ranglijst niet maar vraag mij af of Oekraïne minder goed is dan Zweden. Mijn gevoel zegt mij: de Nederlandse ploeg die nu speelt is beter dan die tegen Zweden. (Ook al werd de 2e wedstrijd gewonnen.)

4e kwart: het blijft spannend. Met nog ruim 2 minuten te spelen is het verschil 6 punten. Voorn schoot zojuist 1 van 2 vrije worpen raak.

Franke weet een kans op een lay-up niet te benutten. De stand blijft 68 - 63.

Onze verdediging houdt Oekraïne af van scoren.

Time-out: 68 - 65.

Franke 1 op 2. 69 - 65. Nog 13 seconden.

Williams 1 vrije worp raak. 70 - 65.

Eindstand: 70 - 65. Winst voor Nederland.

Bij tijd en wijle was het slordig, ongeconcentreerd, te gehaast. Of anderszins niet goed. Maar ... over het geheel goed genoeg en derhalve een terechte zege.