Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 31 juli 2017

NBA-spelers voor schut?

De finale van het toernooi om de Trentino-cup. Italië vs Nederland. De Italianen speelden thuis, en dus wilden zij geen gezichtsverlies lijden. Olanda, zoals de vertaling van het woord Nederland luidt, moest eenvoudig kunnen worden verslagen. Immers, Wit-Rusland had een dag eerder al met 96 - 36 verloren van Italië.

Nou ... er moest voor geknokt worden. Al nam een Italiaanse speler dat te letterlijk. Gefrustreerd door een actie van Jito Kok (rebound-duel) besloot hij eigen'handig' om de Nederlandse power-forward/center maar even in het gezicht te slaan.

Dat Nederland de nederlaag beperkt wist te houden tot 66 - 57 was derhalve niet het enige waardoor de gast"heren" voor schut stonden.

In de Italiaanse ploeg 2 spelers die uitkomen in de NBA: Marco Belinelli (small-forward/shooting-guard van de Atlanta Hawks) en Danilo Gallinari (power-forward/small-forward van de Los Angeles Clippers). Het was "meneer" Gallinari die bij 'boxing' even dacht aan vuistvechten. Dit zegt Jito Kok over het incident (Engelstalig! artikel!).

Nederland speelde zonder Charlon Kloof en Roeland Schaftenaar (blessures). Aangezien de Italiaanse competitie van een veel hoger niveau is dan de Nederlandse, mag worden gezegd dat Nederland trots mag zijn om de nederlaag die minder dan 10 punten verschil bedroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten