Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 24 juli 2017

StArGo basketballkamp

Vandaag de 1e dag van het StArGo basketballkamp. Voor wie het niet weet de naam StArGo is een afkorting van de initiatiefnemers van het kamp: Stefan (Mladenovic), Arvin (Slagter) en Drago (Pasalic). Afgelopen seizoen alle drie spelers van Donar. In het nieuwe seizoen is Stefan Mladenovic speler van Aris (Leeuwarden).

120 enthousiaste pubers nemen deel aan het kamp dan 5 dagen duurt. Onder begeleiding van bekende (ex-)spelers: de drie initiatiefnemers maar ook Kourtney Treffers, Femke Ponsioen, Ben Ponsioen, Tyronne "Tree" Marioneaux, Joeval Benjamins en Jeroen van der List.

De dag begon met wat uitleg over de regels. Duidelijke zaak, helder verhaal. Goed nagedacht over verdeling van ruimte én bijbehorende regels.

Heel fijn dat het StArGo-kamp er is! Na het JD-kamp. Hoe meer kampen hoe beter. Dit biedt namelijk meer kinderen de mogelijkheid om een kamp te bezoeken. Ja, er zullen natuurlijk kinderen zijn die aan meerdere kampen meedoen maar het gros zal het bij 1 hooguit 2 houden. Dit gezien de bijdrage die moet worden betaald om aan een kamp mee te doen.

Er zijn zelfs kinderen die gesteund worden door bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds. Anders kunnen zij, vanwege de financiële thuissituatie, niet meedoen. Het meedoen, participatie aan dit soort sociale activiteiten, is van groot belang! Zowel voor kinderen áls de samenleving.

Ik heb van de oefeningen helaas niets kunnen zien. Kort na de opening werd de zaal afgesloten. Er zijn in de loop van de week 2 momenten om het kamp te bezoeken maar vermoedelijk ben ik dan niet in de gelegenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten