Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 11 juli 2017

Startgeld

Om te mogen spelen in de hoogste Spaanse divisie moet een club € 1.616.084,00 betalen. In de DBL zou dat 20% van dit bedrag moeten zijn.

Het minimale budget van een ploeg in de zogenaamde ACB moet € 2.000.000,00 zijn. In Nederland zou voor een eredivisieploeg het budget minimaal € 500.000,00 moeten bedragen.

Hier nog wat voorstellen:

Een DBL-ploeg dient minimaal € 150.000,00 te investeren in minimaal 2 jeugdploegen: u18 en u20. Deze ploegen moeten meespelen in de eredivisie. Zonder deze jeugdploegen is deelname aan de DBL niet toegestaan. Het is wél toegestaan om mee te spelen in de eredivisies u18 en u20 zonder verbonden te zijn aan een DBL-ploeg!

Verder dient een DBL-club minimaal € 50.000,00 te betalen aan de NBB voor het begeleiden van scheidsrechters. (Scholing)

Daar komt bij dat een club minimaal 10% van haar budget moet reserveren als reserve. Dit alles moet worden bewezen middels een ONAFHANKELIJKE accountantsverklaring. (Lees; dit is een verklaring van een accountant die is aangesteld door de FEB. En die alle clubs controleert. Wanneer echter deze accountant (bijv. Deloitte & Touch) sponsor is van een DBL-club dan dient de club haar eigen accountantsverklaring aan te leveren en dient deze te worden getoetst door een andere accountant. Die niet verbonden is aan een andere DBL-club. De FEB regelt een accountant voor deze 'second opinion'.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten