Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 8 september 2017

Weinig zinvol (Donar vs Rotterdam) [VERSLAG]

Het ging zoals het ging. En dát was voor mij naar verwachting.

Dat Donar op haar website schreef dat de ploeg, na een oefenwedstrijd tegen Aris (Leeuwarden), een op papier sterkere tegenstander zou treffen leek mij al een vergissing. Nou ... het potje van vanavond liet niets aan duidelijkheid te wensen over!

Kwartstanden:
  1. 22 - 12 
  2. 57 - 21 (25 - 9) 
  3. 91 - 36 (34 - 15) 
  4. 116 - 47 (25 - 11)
De spelers van beide ploegen gleden in letterlijke zin herhaaldelijk onderuit (gladde vloer) maar figuurlijk gezien bleef Donar overeind terwijl de Rotterdammers, in de sauna van Wildervank, enorm door het ijs zakten. 

Geen seconde wist de ploeg uit Rotterdam ook maar iets van weerstand te bieden. Sterker nog: er was niet 1 moment waarop de ploeg liet zien ook maar een beetje te kunnen basketballen. 

Nou vooruit: Ordane Kanda Kanyinda en Robert Krabbendam wisten af en toe te profiteren van de slechte verdedigigng van Donar. Wij waren wel erg gastvrij! 

Zonder ook maar enige moeite (ik denk dat het meer energie heeft gekost om de tassen in- en uit te pakken voor en na de wedstrijd) hielden wij de ploeg uit Rotterdam onder de 50 punten terwijl wij zelf na drie kwarten al bijna de grens van 100 punten hadden bereikt. 

Of het een zinvolle wedstrijd was? Nou ja ... kijk: spelen tegen een ploeg van dit niveau is nog altijd zinvoller dan een spelletje 30 seconds. Of een stevig robbertje bridge. Wij konden diverse 'plays' testen. Alleen ... het maakt wél verschil of je speelt tegen Rotterdam of Limburg United. 

De ploeg uit het Belgische Hasselt meldde zich af, waarna Rotterdam bereid werd gevonden om naar deze fraaie locatie in de provincie Groningen af te reizen. Spijtig dat Oldenburg niet beschikbaar was als tegenstander. Een dubbele confrontatie met deze Duitse ploeg (rechtstreeks geplaatst voor de 1e poulefase van het Basketball Champions League toernooi!) zou een mooi affiche zijn geweest. 

Zondagmiddag spelen wij in Leek een potje tegen Den Helder Suns (nieuw in de eredivisie). Aanvang 15:00 uur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten