Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 22 april 2018

DBL 2018/2019

Een Leidse-fan hoopt op uitbreiding van de competitie. Rowic (Dordrecht) als 10e ploeg in de DBL. Mits de huidige 9 ploegen in de competitie blijven.

De DBL moet terug naar 4 ploegen: Donar (Groningen), Landstede (Zwolle), Leiden en Den Bosch.

Wat te doen met de ploegen die nu wel in de DBL spelen?
  • Rotterdam basketball: schijnbaar een degelijke organisatie, financieel lijkt de club ieder seizoen wel iets te groeien maar ... de sportieve prestaties ontwikkelen zich niet in positief opzicht. De kloof met de top 4 kan niet worden overbrugd. Ondanks dat de top 4 zwakker is geworden. Misschien dat Nederlandse talenten de overstap kunnen maken naar Leiden of Den Bosch? 
  • Aris Leeuwarden: heeft dit seizoen (ternauwernood) de play-offs gehaald. Tony van den Bosch (de coach) wil meer professionaliteit binnen de club. Dit gaat er niet komen. Van der List naar Landstede? Mladenovic terug naar Donar als vervanger van Hoeve of naar Landstede als vervanger van Mike Schilder? 
  • Apollo Amsterdam: kiest voor Nederlanders. Er zijn weinig goede Nederlanders. Voor de toekomst is dat een groot probleem. Als de huidige generatie (de spelers die nu 30+ zijn) stopt dan valt de boel echt als een kaartenhuis in elkaar. Opvolging is er niet en zal er de komende 10 - 15 jaar ook niet komen. Faydherbe naar Leiden? Met Royé, Van Schaik en Van der Horst.
  • Den Helder Suns: het opstarten verliep moeizaam. Ik denk overigens niet dat de club er in geslaagd zou zijn om veel betere spelers te contracteren als de club eerder klaar was voor de DBL. Er is namelijk weinig kwaliteit aanwezig in Nederland. Het contracteren van goede buitenlanders vereist goede scouting maar ook zeker voldoende geld. Maar veel clubs hebben nauwelijks genoeg budget voor de bitterballen en borrelnootjes. Wat dat betreft is de actie 15000 borrelnootjes voor de prijs van 12000 zeer welkom! 
  • B.A.L. Weert: het zoveelste seizoen dat de club de reguliere competitie afsluit als slechtste ploeg. Weer nauwelijks overwinningen. Een paar spelers vertrokken. Hier kwam onvoldoende kwaliteit voor terug. De club doet er veel beter aan om zich te richten op de DTL (als dat tenminste blijft bestaan!) en de promotie divisie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten