Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 1 april 2018

DBL play-offs

De top 4 is beslist. De volgorde wordt de komende weken nog bepaald. Net als welke 2 andere ploegen er mogen meedoen aan de play-offs. Verrassend is het absoluut niet. Daar moet echt iets aan gedaan worden!

Het verschil in punten tussen nummer 4 (Leiden) en nummer 5 (Rotterdam) is nu 12 punten. Rotterdam speelt nog 5 wedstrijden. Dus zelfs als zij die allemaal winnen komen zij nog niet op het huidige aantal punten van Leiden. (Zwolle staat op hetzelfde aantal punten als de Leidenaren, uit een gelijk aantal wedstrijden, maar heeft een beter resultaat uit onderlinge duels.)

Rotterdam zal vermoedelijk haar 5e plaats niet kwijt raken. Apollo (Amsterdam) staat op 10 punten en heeft nog 6 wedstrijden te spelen. Maar de kans dat de Amsterdammers al die wedstrijden winnen is klein. Dat geldt overigens ook voor de huidige nummer 7 (zij staan op 12 punten achterstand): Aris Leeuwarden. Ondanks dat de Friezen nog 7 wedstrijden mogen spelen.

De club uit Leeuwarden zou nipt voordeel kunnen hebben van de resultaten in onderlinge duels (met Apollo) maar nederlagen zoals tegen Den Helder zouden minstens zo goed funest kunnen zijn. Mocht Apollo aan het einde van dit seizoen besluiten om te stoppen met deelname aan de DBL dan zie ik liever dat Aris meedoet aan de play-offs. Ik zit niet te wachten op een 'afscheidstournee'.

Den Helder Suns heeft ten opzichte van Apollo een achterstand van 4 punten én 2 wedstrijden meer gespeeld. Zij gaan, zo is mijn inschatting, zich niet plaatsen voor de play-offs. Dat is goed (het zou slecht zijn voor het imago van de competitie als het wél gebeurt) en niet onverwacht.

Hoewel Donar (Groningen) de koppositie in theorie nog kwijt kan raken is de verwachting dat de Groningers 1e blijven. En dus ook met het theoretische thuisvoordeel tot en met de finale de play-offs ingaan.

De strijd om de 2e plek is, na de wedstrijd Den Bosch vs Leiden, geen strijd meer tussen Den Bosch en Leiden.

Landstede (Zwolle) is, door de winst van Den Bosch, eigenlijk ook kansloos geworden voor een plek om de 2e plaats. Hoewel ... zeg nooit nooit. Ik denk dat het voor de Zwollenaren van belang is om geen 4e te worden! Zo ontlopen zij, tot de finale, Donar. En behoort een finaleserie (voor het 3e jaar op rij) Donar vs Landstede tot de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten