Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 11 april 2018

Reyer Venezia vs Donar (Groningen) [VOORBESCHOUWING]

Donar (Groningen), de kampioen van Nederland, speelt vanavond, woensdag 11 April 2018, in Venetië tegen Reyer Venezia, de kampioen van Italië.

Reyer is op dit moment de nummer 2 van de Italiaanse Serie A-divisie. Donar is de nummer 1 van de Nederlandse eredivisie.

Reyer mocht eerder dit seizoen meedoen aan de reguliere competitie van het Champions League toernooi. Donar wist dat hoofdtoernooi helaas niet te bereiken. In de 3e kwalificatieronde verloor Donar de 2e wedstrijd, in Madrid, na verlenging van Estudiantes.





Bron video's: rtv Noord

De 1e wedstrijd in de halve finale. Op donderdag 19 april treffen beide ploegen elkaar in Groningen. Hoe zal, na deze 1e wedstrijd, de uitgangspositie zijn voor wedstrijd 2? 

Ik acht de Italiaanse Serie A veel sterker dan de Nederlandse eredivisie. Maar, dit hoeft niet te betekenen dat Donar kansloos is. Want, in eigen land is Donar eigenlijk oppermachtig. 

Van de 4 wedstrijden die dit seizoen verloren gingen in nationaal verband (Supercup vs Zwolle, competitiewedstrijd @ Leiden, competitiewedstrijd vs Den Bosch) werd dit 3x veroorzaakt door vermoeidheid. Nou ja, tegen Den Bosch misschien niet. Aris boekte een papieren zege omdat Donar in de wedstrijd zo'n 23 seconden met 5 buitenlanders tegelijk had gespeeld. Dit werd niet alleen door het FEB-bestuur, maar ook door de andere DBL-ploegen, verafschuwd en dus bestraft met een 20 - 0 nederlaag. 

Donar moet het hebben van TEAMspel. Dit kan de ploeg goed. Verder leunt de ploeg (zeer verdienstelijk) op een goede collectieve verdediging én tactisch inzicht van de coaching-staff. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten