Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 26 april 2018

Den Bosch vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Het is de 4e en daarmee laatste wedstrijd in het reguliere seizoen tussen beide ploegen. De balans op dit moment: 1 overwinning voor Den Bosch (in Groningen), 2 overwinningen voor Donar (1 in Groningen, 1 in Den Bosch).

Stefan Wessels kreeg, om te worden geselecteerd voor het all-defense team, de voorkeur boven Jason Dourisseau, Evan Bruinsma en Bradford Burgess. Nou zul jij zeggen:

  • Jason Dourisseau is een small-forward en Stefan Wessels een power-forward. Maar Mohamed Kherrazi dan? Positie zegt in mijn ogen weinig tot niets. 
  • Evan Bruinsma is een goede verdediger, maar is hij een betere verdediger dan Stefan Wessels? (Ik denk dat Donar als ploeg een betere verdediging heeft dan Den Bosch, Bruinsma is daar onderdeel van.) 
  • Bradford Burgess kwam een paar maanden geleden in de DBL spelen, en telt daarom niet mee. (Dat vermoed ik ook.)

Vorig seizoen was Sander van der Holst de coach. Na uitschakeling in de play-offs (4 - 0 tegen Donar) besloot de leiding van de club (Jos Frederiks) dat Van der Holst niet goed genoeg is. Een meer ervaren coach zou de ploeg verder brengen.

Als Den Bosch a.s. zaterdag in eigen hal verliest van Donar eindigt de ploeg op de 4e plaats in de reguliere competitie. Dan volgt wellicht een halve finaleserie tegen Donar. Als die serie er komt, en Donar wint met 4 - 0, wordt Poropat dan ontslagen? 

De suprematie van Donar in Nederland tekent de situatie. Tóch wil men de DBL uitbreiden naar 10, 12 of 14 ploegen. Met nieuwe ploegen die geen van allen het niveau van Donar hebben. Maar eerder van B.A.L. uit Weert.

Dat het verschil tussen de nummer 4 en 5 al 18 punten (9 overwinningen) bedraagt valt blijkbaar nauwelijks op. Net zo min als een verschil van wellicht 8 punten tussen de nummer 1 en 2. Wat dan ook nog eens een vertekend beeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten