Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 12 april 2018

Reyer Venezie vs Donar [VERSLAG]

Het verschil in punten na deze 1e wedstrijd, een uitwedstrijd, is iets groter dan na de 1e wedstrijd in de vorige ronde tegen Mornar Bar uit Montenegro. Dat is verklaarbaar: toen speelden wij de kwartfinale, nu de halve finale. We zijn verder gekomen in het toernooi en dus ontmoeten wij sterkere tegenstanders.

82 - 72 is de uitslag van wedstrijd 1. Die werd gisteravond, woensdag 11 april, gespeeld in Venetië. Volgende week, donderdag 19 april, wordt de 2e wedstrijd gespeeld in Groningen.

In het 1e kwart nam de thuisploeg een 13 - 4 voorsprong. Dit zag er niet goed uit. Maar met kleine stapjes kwamen wij dichterbij. Af rn toe zat er een grotere stap tussen want Bradford Burgess schoot in het 1e kwart drie driepunters raak. Aan het einde van het 1e kwart stond er een 28 - 21 stand op het scorebord. Al 7 punten? Ja en nee. Als wij meer moeite hadden gehad om de verdediging van de Italiaanse club te verslaan was het verschil groter geweest, en hadden wij geen wedstrijd meer gezien.

Nu, met geloof in eigen kunnen, werd het vanaf de 1e seconde van het 2e kwart een boeiende wedstrijd. Donar plaatste een 0 - 7 run, en hield stand. De ruststand betekende een voorsprong van 1 punt: 42 - 43.

In de tweede helft zette een "negatieve" trend zich door. Veel balverlies en nog meer gemiste schoten. Zelfs vrije worpen. Spijtig maar het is begrijpelijk dat coach Braal hoop heeft voor de 2e ontmoeting met de club uit Venetië.