Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 8 april 2018

Terug naar België?

Ordane Kanda Kanyinda (point-guard, op huurbasis speler van Rotterdam basketball) afkomstig uit de jeugdopleiding van Antwerp Giants.

Waar speelt hij volgend seizoen? En hoe groot (aantal speelminuten, optie in de aanval) zal zijn aandeel dan zijn?

In de DBL speelt hij zelden tegen topspelers. Op de training staat hij ook niet tegenover toppers. Wat voor speler is hij als het gaat om TEAMspel? Bij Rotterdam is hij een individualist op het veld. Maar, dat vind ik wel verklaarbaar. Hij is technisch de beste speler.

Hoe zou hij het doen als back-up van Brandyn Curry?

Zijn individuele defensieve kwaliteiten vind ik niet zo goed. Hij heeft wel snelle handen waarmee hij diverse steals pakt. In een goed TEAM zou hij echt baat kunnen hebben bij een goede TEAMdefense.

Dat hij geen Nederlander is, en dus ook geen 'home grown' speler, is voor de DBL een nadeel. Daarmee geniet Leon Williams (Nederlands international, 26-jaar) de voorkeur boven Ordane Kanda Kanyinda (Belg, 21 jaar).

Charlon Kloof (Nederlands international, 28 jaar) zal de overstap van Murcia naar Donar niet snel willen maken.  Dit lijkt mij qua budget ook erg lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten