Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 30 april 2018

De DBL play-offs 2018 [VOORUITBLIK]

Dinsdag 1 mei, de dag van de arbeid, begint om 19:30 uur de play-offs met de wedstrijd Den Bosch vs Rotterdam.

De play-offs, of zoals Leon Kersten het noemt "Het aftellen naar het volgende kampioenschap van Donar." Ik, als Donar-supporter zijnde, ga die verwachting niet tegenspreken. Maar, ook diverse personen die geen fan zijn van Donar zullen verwachten dat Donar dit seizoen kampioen wordt.

Het betekent dan het 3e landskampioenschap op rij, de 4e landstitel in 5 seizoenen en de 5e kampioensbeker binnen de 10 (namelijk 9!) jaren. Zie dit overzicht.

Ik heb stellig de indruk dat het succes de club wordt misgund door de rest van de basketballwereld. Coaches van andere clubs die zeggen dat "Donar hoort niet in deze competitie". Waarmee zij nu eens niet doelen op het aantal buitenlandse spelers én spelers met dubbele nationaliteiten.

Normaal gesproken winnen Leiden (3) en Den Bosch (4) eenvoudig van Aris (6) en Rotterdam (5). Maar wat is normaal als jouw ploeg wellicht geen team is. (Den Bosch?) Het zou overigens een slechte zaak zijn als Leiden en Den Bosch de kwartfinales niet overleven. Ploegen die op 18 (Rotterdam) respectievelijk 28 (Aris Leeuwarden) punten van de nummer 4 (en ook 3 & 2) eindigen maar de nummer 3 en/of 4 verslaat/verslaan?

Nu vind ik dan niet dat je de nummers 5 en 6 dan serieus moet nemen. Het is alleen maar een bevestiging dat de nummers 3 en 4 eigenlijk net zo min in de DBL thuis horen als de nummers 5 tot en met 9.

Dat Donar en Landstede de laatste 3 seizoenen de top van de DBL vormen is geen toeval. En dat is echt niet alleen maar een kwestie van budget. (Over Donar wordt uit jaloezie altijd maar opgemerkt dat de club kampioenschappen koopt.) Landstede heeft dusdanig weinig budget dat zij Clayton Vette moesten laten vertrekken naar Leiden. Nou, Vette is dit seizoen geen schim geweest van de speler die hij was in de ploeg van de Zwolse club in het seizoen 2016/2017!

Donar behaalde de halve finales van het FIBA Europe Cup-toernooi en speelde tot en met die halve finales regelmatig tegen ploegen die budgetten hebben die minstens 3x hoger zijn dan dat van Donar. Toch wonnen de Groningers. Waarom? Omdat zij een TEAM zijn, omdat zij als TEAM spelen. Het spelen van goed TEAMbasketball is niet iedere ploeg gegeven.

Dat het zonder buitenlanders, of anders gezegd met een "all Dutch selectie" niet lukt daar kwamen zij in Den Bosch ook achter. Oh maar wat hadden zij daar een praatjes over Donar. Wat de Groningse club doet zou slecht zijn voor het Nederlandse basketball.

Voorspellingen:

  • Den Bosch vs Rotterdam 2 - 0 
  • Leiden vs Aris Leeuwarden 2 - 0 
  • Donar vs Den Bosch 4 - 0 
  • Landstede Zwolle vs Leiden 4 - 2 
  • Donar vs Landstede 4 - 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten