Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 24 april 2018

Donar vs B.A.L.

Heel veel valt er, mijns inziens, niet over deze "wedstrijd" te zeggen.

Rienk Mast begon, net als tegen Apollo, in de basis. Twee van de andere drie jeugdspelers behoorden tot de selectie voor deze wedstrijd: Sjoerd Koopmans en Tim Hoeve. Zij kwamen beiden in actie. Zelfs meer speelminuten dan anders.

Als het gaat om speeltijd moeten zij het ook van dit soort wedstrijden hebben. Wedstrijden tegen zwakke tegenstanders die verloren mogen worden (als het gaat om de 1e plaats aan het einde van de reguliere competitie te kunnen behalen c.q. behouden). Dus ondanks het gebrek aan kwaliteit in de ploeg uit Weert, dit had in de vorige thuiswedstrijd tegen de Limburgers niet gekund.

Sjoerd speelde leuk mee. Hij bewees dat hij in zo'n wedstrijd kan spelen. Van Tim kan dit niet gezegd worden.

Ik gun de Limburgse club een plek in de eredivisie maar het chronische gebrek aan kwaliteit zorgt er bij mij voor dat ik hun aanwezigheid in de DBL afkeur. Ze zijn overigens niet de enige club voor dat voor geldt.

De Nederlandse spelers die nu actief zijn in de DBL én die daar gezien hun kwaliteiten ook in thuis horen? Lees: die goed genoeg zijn voor een plek in de starting-five van Donar.

Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Thomas Koenis en Arvin Slagter.

Nota bene: dat zijn alle Nederlandse spelers die nú actief zijn in de DBL!

Hoe wil jij dan, met een minimum van 5 'home grown' spelers én een maximum van 5 buitenlanders per ploeg waarvan er maximaal 4 gelijktijdig mogen spelen een competitie organiseren?

Ik vrees dan ook het ergste voor de toekomst (over zo'n 2 à 3 jaar)! Cunningham, Dourisseau en Slagter zijn dan te oud. Een nieuwe lichting van het niveau wat deze spelers nú hebben zal er dan niet zijn.

Evan Bruinsma is dan wellicht Nederlander. Maar dan houdt het op. Ik vrees voor de toekomst van de DBL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten