Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 19 april 2018

Eerst Napels zien

en dan sterven. Zo luidt het spreekwoord.

Donar (Groningen) de regerend kampioen van Nederland én de enige club, al 2 seizoenen op rij, die Nederland vertegenwoordigt in een Europees bekertoernooi, was zeker van plan om een ticket naar Napels te bemachtigen.

Voor een reis naar Avellino gaat het per vliegtuig naar Napels, en dan per bus naar Avellino. Helaas, vanwege de 82 - 72 nederlaag vorige week in Venezia, de 83 - 80  zege is onvoldoende gebleken om ons te plaatsen voor de finale.

Geen weerzien met Bakken Bears (Aarhus, Denemarken) dat in eigen hal met 72 - 82 verloor van Avellino. De Denen hadden, na een 75 - 72 nederlaag in Avellino goede hoop op een plek in de finale. Geen 2e confrontatie op rij met een Italiaanse tegenstander. De finale wordt een Italiaans onderonsje.

Donar heeft over beide halve finalewedstrijden kansen gehad op een plek in de finale, maar profiteerde hier niet optimaal van. Teleurstelling derhalve bij spelers, coaches en publiek. Máár vooral trots. Gepaste trots.

De  prestatie van het team is beter dan aan het begin van het seizoen als doel werd gesteld. (Ook al was het doel eerst deelname aan de Champions League.) Het bereiken van de play-offs van het Europe Cup-toernooi was wel het doel. Maar hoever men zou komen durfde men niet in te schatten. Zeker niet uit te spreken.

Hoewel sommige fans wellicht hopen de prestatie van dit seizoen volgend seizoen minimaal te evenaren hoop ik op plaatsing voor de reguliere competitie van de Champions League. Dán maar zien of wij van dit toernooi de play-offs halen óf dat wij doorstromen naar de play-offs van het Europe Cup-toernooi. (Geen van beide is wat mij betreft geen optie.)

De ploeg zal zich nu gaan richten op de play-offs van de DBL. Het winnen van het landskampioenschap is nu het doel waar de focus op ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten