Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 2 april 2018

Ondergrens: Donar vs Den Bosch [VERSLAG]

Donar (Groningen) heeft vandaag in eigen hal overduidelijk de ondergrens bereikt. Daar zijn allerlei redenen, zo u wilt excuses, voor aan te dragen maar voor mij is dat wél de constatering.

Een van de redenen is ongetwijfeld vermoeidheid (als gevolg van het vele aantal wedstrijd dat gespeeld wordt door de ploeg). Ik vraag mij dan echter af waarom de ploeg daar het spelletje niet op aanpast. Zeker niet als blijkt dat het gespeelde spel, wat tegenstanders zo vaak de kop kost, niet werkt.

Wij speelden niet onze 'passing-game'. De bal gaat gewoonlijk over minstens 4 'schijven' per aanval. Nu waren dit er maximaal 2. Dit kost je, als jij zó slecht schiet als wij vanmiddag deden, de wedstrijd.

Tenzij je goed verdedigt en de tegenstander aanvallend weinig brengt. Van het laatste was nog enigszins sprake maar het eerste was zeker niet het geval. Onze verdediging was als de Nederlandse huizenmarkt: de deuren stonden wijd open. Ik heb nog nooit een kaas gezien met zo veel en zulke grote gaten.

Het resultaat is bijzonder ongunstig met het oog op de 1e plaats. Den Bosch heeft de kloof verkleind tot 2 punten (weliswaar 1 wedstrijd meer gespeeld) en mag het in de Maaspoort nog 2x opnemen tegen Donar. In theorie kan Den Bosch op basis van het resultaat uit 4 onderlinge wedstrijden de betere hand hebben ten opzichte van Donar.

Landstede (Zwolle) ruikt, na het zien van deze wedstrijd én de wetenschap dat zij aan het begin van dit seizoen al eens wonnen in MartiniPlaza, ongetwijfeld bloed.

Support is a.s. donderdagavond dan ook hard nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten