Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 26 november 2013

Afgang!!! ...

... met de staart tussen de benen?

Deze selectie, in mijn ogen overigens wel beter die van het vorige seizoen, is hard leers! Wat tegen Aalst en Reggiana Emilia fout ging, was vanavond opnieuw slecht:
- verdedigen van de pick & roll
- verdedigen van de point-guard (al had Maarten Bouwknecht een leuke steal (hij gokt daar op en dat is riskant, bij zijn eerste poging kreeg hij daarvoor ook een P) en deed Yannick van der Ark het heel behoorlijk (dat hij minstens 3 P's kreeg is vooral onervarenheid maar in mijn ogen toch ook een gevolg van inconsequente arbitrage))
- verdedigende druk zetten op een schutter (De spelers zijn traag en immobiel op de voeten, ze zijn bang om (met een snelle eerste stap) te worden verslagen met een dribbel en houden daarom afstand (one arm away) met als gevolg dat spelers keer op keer over hen heen schieten. ('ze schieten je gewoon recht in je bek' zoals men dat zo typerend noemt)
- te weinig beweging zonder bal
- balcirculatie in een veel te laag tempo
- verkeerde looppatronen (Onze lange mannen draaien na een screen steeds richting basket (waar ze moeten scoren) en worden dan opgevangen door (een) verdediger(s), de tegenstanders rollen naar buiten toe af, dus van de basket weg. Daar ligt ruimte (voor een driepuntspoging), en aangezien ze kunnen schieten ...)
- in de slotfase niet tot een schot komen (Nog wel twee vrije worpen maar die gingen beide mis, de tegenpartij scoorde vervolgens nog 2 vrije worpen.)
- bij de beslissende inhaalrace van TKP Basket te laat een time-out nemen

Donar heeft 18 punten voorgestaan (67 - 49) en ... verliest met 4 punten verschil. Triest, waardeloos, schandalig! Je kunt er veel woorden voor gebruiken maar het neemt de frustratie en teleurstelling voorlopig niet weg.

Bij de voorsprong van 18 punten verslapte Donar. Het leek zelfs op arrogantie. Al tijdens het vergroten van de voorsprong bezondigde men zich aan gallery-play. Bijvoorbeeld op zoek gaan naar een alley-oop terwijl de ontvanger geen ruimte had.

De gasten uit Finland hadden een groot deel van de wedstrijd problemen met scoren (Terwijl daarvoor hun schotpercentage beduidend hoger lag dan dat van Donar!) maar toen ze de kans kregen om te schieten en deze schoten vielen, kreeg het vertrouwen zo'n oppepper dat men weer zo'n beetje alles raak ging schieten. In rap tempo verdween de voorsprong als sneeuw in de tropenzon. En dat is iets wat de ploeg zichzelf ernstig kwalijk moet nemen.

Eindstand: 74 - 76.

Dan Coleman wist in zijn eerste officiële wedstrijd niet zo te overtuigen als Jeff Robinson. Okay, Coleman komt terug van een blessure maar of hij qua niveau vergelijkbaar zal zijn met J.R.?

Quentin Pryor, meestal onopvallend, werd node gemist. Hij is in staat om druk te zetten op zijn directe tegenstander. Al viel ook hij in Italië zwaar tegen. We hebben weer niet goed gescout?

De ene speler presteerde minder slecht dan de ander (Wright was aanvallend en als spelverdeler goed, maar defensief is hij zwak. Koenis viel goed in al gooide hij een bal op onbegrijpelijke wijze over de ring. JD stond redelijk betrouwbaar te spelen. Beetje bij beetje lijken we de oude JD terug te gaan zien.) maar goed was eigenlijk niemand. Daarvoor maakte ieder te veel fouten. En dan heb ik het niet over persoonlijke fouten.

Opweg huiswaarts werd ik gepasseerd door een ouder van een speler. Ik deelde een compliment uit waar de ouder niet veel van wilde weten. Dat siert deze persoon want basketball is een teamsport, en de teamprestatie was vanavond een teamwanprestatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten