Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 17 november 2013

Batouwe no more?

Batouwe uit Bemmel heeft zich gisteravond, dankzij een ruime zege (102 - 50) op US Amsterdam, geplaatst voor de final four (vlak voor de Kerst). Goed nieuws dus voor de Gelderse club.

Maar ... wat een domper is dan het bericht dat de club financieel in de problemen zit. Twee sponsoren hebben besloten te stoppen met het verlenen van steun aan de club.

Áls de club inderdaad moet besluiten om na dit seizoen (als ze het seizoen tenminste kunnen afmaken (de club geeft aan dat dit wel moet lukken)) om te stoppen met deelname aan de eredivisie (in geval van plaatsing, mocht er komend seizoen voor een zelfde constructie worden gekozen als dit seizoen), wat dan?

Karin Kuijt zal kunnen terugkeren bij Grasshoppers (waar ze werd opgeleid) of wellicht uitwijken naar Binnenland (dat ontsnapte aan een "dood" vanwege financiële problemen)? Gabriëlle van den Bosch kan terugkeren naar Den Helder? Yordi Kathmann heeft denk ik diverse mogelijkheden: CTO, Jolly Jumpers, Cangeroes, Binnenland. Anouk Biesters zal denk ik ook wel ergens terecht kunnen. (Maar dan moet ze wel vrij zijn van een blessure.) Sharon Lammerink (ook geblesseerd?) kan denk ik wel terug naar Jolly Jumpers maar anderen? Bart Sengers kan als coach wellicht ook bij verschillende clubs wel terecht.

Voor de club is het treurig nieuws. Begrijpelijk dat men hoopt dat het goed komt. Maar ... betekent dat dan ook goed komen voor de lange termijn?

Dat clubs als Lions, Binnenland en nu Batouwe toch wel moeite hebben met het vinden van sponsors, dat zegt toch wel wat. Nederland heeft geen interesse in basketball.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten