Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 november 2013

No money?

http://www.basketball.nl/algemeen/nieuws/nieuws/!/3508/geenbasketballdaysin2013

Eerder meldde G. Pasma namens de Groninger basketballweek reeds http://www.groningerbasketballweek.nl/71-eerste-groninger-basketball-week-in-groningen-geen-vervolg-2013

Beide kerst-toernooien hebben te maken met een fiks gat in hun begroting. Omdat sponsoren zich hebben teruggetrokken zijn de budgetten zeer beperkt.

Het Nederlandse basketball is op sterven na dood. Clubs in de DBL hebben bijna geen cent om hun kont te krabben. De NBB heeft heel fors moeten bezuinigen. De nationale ploegen hebben, in navolging van Geer en Goor, geen droog brood. Alsjeblieft, stop er mee! Professioneel basketball heeft geen toekomst in Nederland. Budgetten van minimaal € 3 miljoen per DBL - club zijn voor het seizoen 2014 - 2015 niet haalbaar. Om te kunnen voortbestaan is dat geen wens, dat is een vereiste.

Conclusie: men zal wedstrijden moeten gaan spelen in een gymzaaltje zonder douche, zonder tribunes. 's Nachts zoeken daklozen er een slaapplaats en de gemeente accepteert het omdat zij niet eens geld heeft om het gebouw te slopen. In het gebouw kan men beter gaan zwemmen want de speelvloer staat onder water.

Het Nederlandse basketball is failliet! Of er toekomst is?! Die vraag stellen is haar beantwoorden. :(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten