Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 21 november 2013

Leiden of lijden?

A.s. zaterdag, 23 november, spelen WE (DONAR) tegen Leiden.

Het is een wedstrijd tussen de huidige nummer 3 (Leiden) en nummer 2 (DONAR Groningen). Ja, laat u niet helemaal bedonderen door ranglijsten waarop voor de naam Leiden het cijfer 5 (5e plaats) staat want ... ten eerste gaan niet alle ranglijsten uit van onderlinge resultaten (maar van doelsaldi), ten tweede zijn er drie ploegen met hetzelfde aantal punten uit hetzelfde aantal wedstrijden: Den Bosch, Leiden en Wijchen.

Even een opsomming van de resultaten van ontmoetingen tussen de drie ploegen die gelijk staan én hun wedstrijden tegen DONAR:
Leiden - Groningen = 69 - 63
Den Bosch @ Groningen = 52 - 68 (winst Den Bosch)
Den Bosch - Leiden = 78 - 67
Wijchen - Groningen = 60 - 63
Wijchen - Leiden = 75 - 73
Wijchen - Den Bosch = 76 - 64
Den Bosch - Groningen = 51 - 75

Leiden - Groningen is een confrontatie die, sinds de zomer, nog meer beladen is dan het in de seizoenen ervoor (sinds de terugkeer van Leiden in de eredivisie) was. Reden: twee spelers van Leiden (Arvin Slagter en Ross Bekkering) maakten de overstap naar Groningen.

Dat Leiden als hun opvolgers o.a. Whit Holcomb - Faye (vorig seizoen Aris Leeuwarden), Joshua Duinker, Jason Conrad contracteerde (waarvan Holcomb - Faye en Duinker het niet slecht lijken te doen) lijken de Leidenaren zich niet helemaal te realiseren. Hun focus ligt nog altijd op het vertrek van Bekkering en Slagter.

Whit Holcomb - Faye contracteren (en daarmee Aris dwingen om een nieuwe speler te zoeken) vind ik vergelijkbaar met het contracteren van Slater en Bekkering door Groningen. In Leiden denken ze daar heel anders over. Waarom? I don't know! Maar, dat interesseert me ook geen (basket)ball.

Duinker is een speler die ik (op basis van beelden die ik zag, en het niveau van zijn college) graag had verwelkomd als speler van DONAR. Wie weet na de zomer?

Worthy de Jong, speler van Leiden, lijkt het dit seizoen tot nu toe niet zo goed te doen. Waarom? Ik weet het niet. Misschien dat het vertrek van Bekkering (en vooral Slagter) inderdaad zwaar weegt? Zou kunnen want in mijn ogen hebben ze de ploeg van DONAR veel sterker gemaakt dan de ploeg van vorig seizoen.

Echter, zij zijn in de plaats gekomen van Rogier Jansen, Ties Theeuwkens, Jamal Boykin en Sergio de Randamie. Dat is iets wat je niet mag en moet vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten