Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 1 november 2013

Groene Uilen V1 vs Cangeroes V1 [voorbeschouwing]

A.s. zaterdag (2 november) spelen de meiden van het A-team van de Groene Uilen, zeg maar de dames 1 formatie, een competitiewedstrijd (eredivisie poule C) tegen Cangeroes uit Utrecht. De wedstrijd begint om 21:15 uur en wordt (vanaf 19:00 uur) voorafgegaan door de wedstrijd Groene Uilen M1 vs Apollo M2 (mannen promotiedivisie).

De ploeg uit de Domstad bestaat o.a. uit Maaike van den Bovenkamp, Simone van den Biggelaar, Britt Lansaat, Sigrid van der Toorn en Tessa Cattenstart. Allen meiden met ervaring op eredivisieniveau.

Cangeroes staat vanwege een beter doelsaldo (-25) op de 4e plaats. Groene Uilen (-62) staat op de 5e plaats. Beide ploegen speelden tot nu toe 3 wedstrijden waarvan 1 werd gewonnen. Cangeroes won met 64 - 46 van Hoofddorp, Groene Uilen versloeg Hoofddorp met 61 - 45.

Cangeroes verloor met 55 - 85 van Den Helder en met 74 - 61 van Jolly Jumpers. Groene Uilen verloor met 91 - 55 van Den Helder en met 86 - 44 van het CTO.

Omdat ook Jolly Jumpers tot nu toe 3 wedstrijden speelde, en daarvan 1 won, is het belangrijk om te winnen. De Jolly Jumpers verloren met 90 - 82 van het CTO en met 46 - 67 van Den Helder. (Verhoudingsgewijs hebben zij het in een uitwedstrijd tegen het CTO dus goed gedaan.)

Op 9 november (om 20:45 uur) moeten de Groene Uilen in Tubbergen spelen tegen de Jolly Jumpers. Hier traint Myrthe Beld, revaliderend van een blessure, mee.

Er zijn drie poules in de eredivisie: A, B en C. De nummers 1 + 2 van iedere poule plaatsen zich voor de final 8. Tot die final 8 behoren ook de twee beste ploegen die 3e worden in de poules.

Als Groene Uilen daar bij wil horen zal het de punten moeten pakken tegen de ploegen die vorig seizoen ook in de promotiedivisie speelden (Cangeroes, Jolly Jumpers). Verder hopen dat je in de thuiswedstrijd tegen Den Helder en het CTO een heel goede dag hebt, en de tegenstandsters een slechte dag.

Cangeroes is reeds uitgeschakeld in het bekertoernooi (Verloren van Grasshoppers met 101 - 41. Het zijn die Grasshoppers die in de kwartfinale spelen tegen ... de Groene Uilen!), de Groene Uilen wonnen hun wedstrijd tegen Almonte met 55 - 45.

Welke tactiek de Uilen zouden moeten kiezen tegen Cangeroes? Lastig te zeggen want hoe betrouwbaar zijn verslagen van anderen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten